Για κλείσιμο ενός κύκλου σπέκουλας έκαναν λόγο κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της αποψινής ψηφοφορίας στη Βουλή επί της πρότασης της ΝΔ για εξεταστική σχετικά με το τρίτο μνημόνιο.

Όπως χαρακτηριστικά σχολίαζαν: «Περιμένουμε να δούμε πως θα διαχειριστούν αυτό το πενιχρότατο αποτέλεσμα οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι, μόλις προχθές, προσπάθησαν να πλασάρουν ως "βαριά πολιτική ήττα της κυβέρνησης" τις 179 ψήφους που συγκέντρωσε η πρόταση για την Απλή Αναλογική και τις 180 που συγκέντρωσε η ψήφος στα 17».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «με την καταψήφιση της σημερινής πρότασης - την οποία η ΝΔ διαφήμιζε θορυβωδώς εδώ και έξι μήνες- κλείνει ένας κύκλος σπέκουλας και συκοφαντίας γύρω από την αποφασιστική διαπραγμάτευση που διεξήγαγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ το πρώτο εξάμηνο του 2015, με την εντολή του ελληνικού λαού».

«Με το σημερινό αποτέλεσμα, που δεν συγκέντρωσε ούτε το 1/3 της Βουλής», πρόσθεταν οι ίδιες πηγές, «κλείνει οριστικά και η παραφιλολογία περί "διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε την χώρα" ενώ ενταφιάζονται και οι ελπίδες για "αριστερή παρένθεση"».

Ευχόμαστε στην ΝΔ και τα μικρά κόμματα που σύρονται πίσω της, καλή προσγείωση στην πολιτική πραγματικότητα. Η κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη για διάλογο πάνω στα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, ειδικά τώρα, που αποδεικνύεται ότι η φτηνή σπέκουλα και ο πόλεμος λάσπης δεν οδηγούν πουθενά.