«Η χθεσινή απουσία του πρωθυπουργού από την Βουλή ήταν πιο ηχηρή από την οποιαδήποτε παρουσία του» σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμφανίστηκε στη συζήτηση για το αίτημα της ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνούσε το πρώτο εξάμηνο του 2015. Σύμφωνα με τα γαλάζια στελέχη ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να στηρίξει την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησής του και να εξηγήσει πως ο Γιάνης Βαρουφάκης έφτασε να έχει τις τύχες της χώρας στα χέρια του, καθώς γνωρίζει ότι είναι ο ίδιος ένοχος.

Στη Λεωφόρο Συγγρού είχε φτάσει από νωρίς χτες το μεσημέρι η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τη χθεσινή συζήτηση δεν θα ελάμβανε το λόγο, «βγάζοντας» μπροστά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, αλλά πίστευαν ότι τουλάχιστον θα εμφανίζονταν για να ψηφίσει. Μάλιστα λόγω του ότι μέχρι και αργά το απόγευμα οι διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με την παρουσία του κ. Τσίπρα ήταν συγκεχυμένες, πίστευαν ότι υπήρχε μια πιθανότητα και να μιλήσει προκειμένου να απαντήσει, αν προκαλούνταν από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Τελικά η απουσία τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του συγκυβερνήτη του, Πάνου Καμμένου, έδειξε ότι και οι δύο δεν ήθελαν να βρεθούν προ των ευθυνών τους και απολογούμενοι να εξηγήσουν μια σειρά από ερωτήματα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Μάλιστα για τα γαλάζια στελέχη, το γεγονός αυτό είναι ένα ακόμη σημάδι της κατάρρευσης της σημερινής κυβέρνησης. «Ο κ. Τσίπρας που ζητά να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, έπρεπε χθες να έρθει και να υποστηρίξει την άποψή του», έλεγαν δηκτικά από τη ΝΔ.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός θα κινείται πλέον μόνο σε περιβάλλον όπου θα αισθάνεται προστατευμένος και δεν θα έχει αντιδράσεις, όπως έκανε προχθές με την εκδήλωση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στο προαύλιο της Βουλής. «Αν είχε το σθένος, έπρεπε χθες να βγει και να απαντήσει σε αυτούς, που όπως λέει το Μαξίμου, τον κατηγορούν άδικα», σημείωνε κορυφαίο στέλεχος της Συγγρού.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, όταν ο κ. Τσίπρας στο επόμενο διάστημα βρεθεί σε απόλυτο αδιέξοδο και δει ότι δεν έχει περιθώριο άλλων επικοινωνιακών κινήσεων, προκειμένου να διασωθεί θα προσφύγει σε εκλογές. Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η αναφορά του προέδρου της ΝΔ στην προχθεσινή αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στη Συγγρού, με αφορμή τη μετακόμιση στη νέα έδρα, όπου απευθυνόμενος στα κομματικά στελέχη ζήτησε να είναι πανέτοιμοι για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.