Αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο τόσο η Πολιτεία όσο και οι τράπεζες χρηματοδοτούσαν ανταγωνιστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, άφησε ο μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος. Μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, ο κ. Αλαφούζος σημείωσε πως υπάρχουν φαινόμενα χρηματοδότησης «πέραν της λογικής», των «ανταγωνιστών μας» που στόχο έχουν να κυριαρχήσουν στο τηλεοπτικό τοπίο. 

Ακόμα, σημείωσε πως οι τράπεζες έχουν αλλάξει στάση απέναντι στα ΜΜΕ, λειτουργούν κακόπιστα και δε δανείζουν ακόμα και εκείνα τα Μέσα που εξυπηρετούν τις ανάγκες τους, αφήνοντας να εννοηθεί πως ενδέχεται να υπάρχει πολιτική ή επιχειρηματική παρέμβαση στην εξέλιξη αυτή. 

Για τα δάνεια που έχει λάβει ο όμιλος του ΣΚΑΪ και παρά τη σύγχυση που προέκυψε λόγω αναφοράς ετεροχρονισμένων στοιχείων, ο κ. Αλαφούζος δήλωσε πως έχει υπόλοιπο 19 εκατ. ευρώ και επιπλέον 10 εκατ. ευρώ από προεξοφλήσεις του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ που εξυπηρετούνται κανονικά. 

Τέλος αναφερόμενος στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, χαρακτήρισε τη διαδικασία νόμιμη, σημείωσε όμως πως περιορίζει την ελεύθερη βούληση.

Ο κ. Αλαφούζος κατήγγειλε πως ο ΣΚΑΪ έχει υποστεί πολιτική δίωξη. Και αυτό γιατί όπως εξήγησε «έχει δημιουργηθεί φόβος στις τράπεζες να μην χρηματοδοτούν οποιονδήποτε δεν είναι αρεστός στην κυβέρνηση» και πρόσθεσε:

Κρίνοντας από τον τρόπο που πήρε ο κ. Καλογρίτσας εγγυητική. Χρωστάει ο πατέρας τεράστια ποσά στον γιο και είναι και εργολάβος.

Παράλληλα σημείωσε πως αποτελεί ακραία πολιτική παρέμβαση ο περιορισμός των αδειών που θα δοθούν σε τέσσερις. «Για τους λόγους αυτούς θεωρώ ότι διωκόμαστε», είπε.

Ο κύριος Αλαφούζος υπογράμμισε ότι από το 2013 και μετά ο ΣΚΑΪ σταμάτησε να κάνει απολύσεις για λόγους κοινωνικούς, καθώς είχε βαθύνει πολύ η κρίση.