Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για τη στάση του κυβερνώντος κόμματος απέναντι στις σημερινές επιχειρήσεις της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσημα τοποθετείται, με σφοδρότητα μάλιστα, κατά της αποκατάστασης της τάξης στους χώρους του πρώην ορφανοτροφείου, του κτιρίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και μίας πολυκατοικίας στην πόλη» τονίζει η ΝΔ και προσθέτει:

Μιλάει μάλιστα -εκεί φτάσαμε- για "ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης". Έτσι όλοι πια γνωρίζουμε ποιοι ενθαρρύνουν τα διαρκώς αυξανόμενα φαινόμενα ανομίας και ποιοι δίνουν το πράσινο φως σε πράξεις βανδαλισμού. Οι εικόνες ντροπής έχουν όνομα.

Επισημαίνει ότι η αποκατάσταση όλων των χώρων στοιχίζει πολύ και πως το κόστος των βανδαλισμών τελικά επιβαρύνει τους πολίτες που ήδη στενάζουν από την φορολογική επίθεση.

«Τι απαντάει στο κόμμα του ο κ. Τόσκας; Συμφωνεί με τη θέση του κόμματός του; Ποιος είναι ο υπεύθυνος και ο αρμόδιος για την δημόσια τάξη; Είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή ο ΣΥΡΙΖΑ; Τυχόν σιωπή είναι αποδοχή και συναίνεση», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.