Αναστάτωση προκλήθηκε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από τις πληροφορίες που κυκλοφορούν για τα περί περικοπής των ειδικών μισθολογίων.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, πληροφορίες αναφέρουν πως εστάλη από το υπουργείο Οικονομικών ένα Non paper στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο οποίο γίνεται λόγος για την ανάγκη εξοικονόμησης περί των 300 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση από περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Στο πλαίσιο της περικοπής των κρατικών δαπανών το οικονομικό επιτελείο έχει συμφωνήσει να σχεδιάσει νέα μισθολόγια για τους δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να εξοικονομηθούν περίπου 700 εκατ.ευρώ. Αυτή η συζήτηση, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ εντάσσεται στο πλαίσιο των συζητήσεων που βρίσκονται σε παρασκηνιακό επίπεδο μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για να μειωθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018.

Το ΥΠΟΙΚ πάντως έσπευσε να διαψεύσει τις εν λόγω πληροφορίες, τονίζοντας πως δεν υφίσταται κανένα θέμα μείωσης των μισθών υπηρετούντων στρατιωτικών. Οι ίδιες πηγές από το υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν πως με το νέο μισθολόγιο δεν προκύπτει εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, αλλά δημοσιονομική ουδετερότητα.