current views are: 13

27 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση19:15

Κατήργησαν το πλαφόν ημερών στη συνοδεία κυβερνητικών αποστολών

Την κατάργηση του πλαφόν στον αριθμό των ημερών που μπορούν να συνοδεύουν τον πρωθυπουργό αλλά και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αποστολές πέρασε η κυβέρνηση με τροπολογία στο νομοσχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού.

Δημοσίευση 19:15’

Την κατάργηση του πλαφόν στον αριθμό των ημερών που μπορούν να συνοδεύουν τον πρωθυπουργό αλλά και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αποστολές πέρασε η κυβέρνηση με τροπολογία στο νομοσχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού.

Την κατάργηση του πλαφόν στον αριθμό των ημερών που μπορούν να συνοδεύουν τον πρωθυπουργό αλλά και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αποστολές – μεταξύ αυτών και οι συνοδοί ασφαλείας- πέρασε η κυβέρνηση με τροπολογία στο νομοσχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού.

Σύμφωνα με την τροπολογία για τις αποστολές εντός και εκτός επικράτειας που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν ισχύει το ανώτατο όριο των 60 ημερών κατ’ έτος που προβλεπόταν σε προηγούμενη διάταξη του μνημονίου.

Επιπλέον ορίζεται ότι τα άτομα που συμμετέχουν σε τέτοιες αποστολές μπορούν να διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο το οποίο συνοδεύουν ενώ τα έξοδα θα βαραίνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του δημοσίου. Η εν λόγω διάταξη για τη διαμονή αφορά επίσης και σε αποστολές των οποίων ηγούνται οι υπουργοί Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι με την εν λόγω τροπολογία τροποποιείται διάταξη που ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο και η οποία προέβλεπε ότι με κοινή απόφαση του αρμόδιου Υπουργού και του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται ο αριθμός των επιτρεπόμενων κατ’ έτος ημερών εκτός έδρας των μετακινούμενων προσώπων για οποιαδήποτε από τις αιτίες της παρ. 1 του άρθρου 2, ανάλογα με τον κλάδο, την κατηγορία, την ειδικότητα που ανήκουν ή την ιδιότητά τους και δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει, κατ’ ανώτατο όριο, τις εξήντα (60). Επίσης το συγκεκριμένο εδάφιο προέβλεπε ότι το όριο αυτό δεν προσαυξάνεται στις περιπτώσεις ανάθεσης καθηκόντων άλλου κλάδου ή ειδικότητας ή σε περίπτωση μετακίνησης εκτός έδρας υπό άλλη ιδιότητα. 

Για το θέμα ήδη έχουν υπάρξει αντιδράσεις από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας που συνδέει τον χρόνο ψήφισης της τροπολογίας με το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Πάρο για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου. Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διευκρινίζεται ότι δεν θα μεταβεί στην Πάρο ο υπουργός Πάνος Καμμένος ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το ταξίδι του πρωθυπουργού θα γίνει αυθημερόν.

Με μήνυμά του στο Twitter ο Γιάννης Βρούτσης σχολιάζει ότι «τυχαία στην Πάρο πάνε για εγκαίνια κ (ΠΣΚ) 54 άτομα» ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε ότι «περνάνε τώρα τροπολογία για να τα πληρώσουμε εμείς».

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εκδώσει αύριο απαντητική ανακοίνωση.

Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία


σχετικα αρθρα