Προεκλογική μετακόμιση κάνουν στη ΝΔ, καθώς με βάση και τις τελευταίες κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμούν ότι αυτή τη στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν ότι καταρρέουν και προσπαθούν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που έχει παγιωθεί στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, από τη ΝΔ εντάσσουν και τη χθεσινή συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου για την κοινωνική αλληλεγγύη, σημειώνοντας πως ότι και να κάνει ο κ. Τσίπρας, δεν θα μπορέσει να σταματήσει την αντίστροφη μέτρηση που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Στο κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού πάντως τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς για τη μεταφορά στα νέα Γραφεία στο Μοσχάτο, η οποία θα γίνει σταδιακά μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, με τη νέα έδρα του κόμματος να ανοίγει επίσημα τις πόρτες της στις 18 Αυγούστου. Ωστόσο στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μόνο πεσμένοι δεν θα είναι οι ρυθμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η εντολή που έχει δοθεί από τον κ. Μητσοτάκη είναι άπαντες να λειτουργούν με τη σκέψη ότι οι εκλογές μπορεί να προκηρυχθούν από τον κ. Τσίπρα ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με τα γαλάζια στελέχη όσο περνά ο χρόνος η φθορά της κυβέρνησης θα μεγαλώνει, όσο θα μεγαλώνουν οι κοινωνικές αντιδράσεις, κάτι που έχει αντίκτυπο και στις εμφανίσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος πλέον κινείται σε προστατευμένο περιβάλλον. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρουν την εκδήλωση για τη συνταγματική αναθεώρηση στο προαύλιο της Βουλής και τη χθεσινή συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου.

«Εκεί που ήξερε ότι θα εκτεθεί και θα βρισκόταν απολογούμενος, δεν εμφανίστηκε, σχολίαζε στο newpost.gr στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη σχετικά με την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή. Με αφορμή πάντως, τις χθεσινές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για την «επανίδρυση του κοινωνικού κράτους», από την Συγγρού τον καλούσαν εάν θέλει να έχει την πραγματική εικόνα, «να επικοινωνήσει απευθείας με τους  χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους πολύτεκνους, τους μικρομεσαίους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και κυρίως τους νέους, που εξαιτίας της πολιτικής του δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και έχουν χάσει κάθε ελπίδα βελτίωσης της ζωής τους».

Σε κάθε περίπτωση στη ΝΔ, με βάση και τα στοιχεία των τελευταίων μετρήσεων που παρουσιάζονται από τον Τάκη Θεοδωρικάκο στις κλειστές μετρήσεις υπό τον κ. Μητσοτάκη, οι «επικοινωνιακές παραστάσεις», όπως τις χαρακτηρίζουν, του πρωθυπουργού «όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά εξοργίζουν ακόμα περισσότερο τα θύματα της φορολογικής επιδρομής και της περικοπής μισθών και συντάξεων που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει επιβάλλει στην ελληνική κοινωνία».