current views are: 13

28 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση10:02

«Πόλεμος» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης εν όψει του ταξιδιού Τσίπρα στην Πάρο

Με σκληρή επίθεση και διαψεύσεις, απαντά στις επικρίσεις που έχει δεχτεί η κυβέρνηση, σχετικά με τη χθεσινή τροπολογία για τις αποστολές εντός και εκτός επικράτειας που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δημοσίευση 10:02’

Με σκληρή επίθεση και διαψεύσεις, απαντά στις επικρίσεις που έχει δεχτεί η κυβέρνηση, σχετικά με τη χθεσινή τροπολογία για τις αποστολές εντός και εκτός επικράτειας που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με σκληρή επίθεση και διαψεύσεις, απαντά στις επικρίσεις που έχει δεχτεί η κυβέρνηση, σχετικά με τη χθεσινή τροπολογία για τις αποστολές εντός και εκτός επικράτειας που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εν όψει και του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στην Πάρο

«Προκειμένου να ξεπεράσει το φιάσκο των 96 ψήφων και τη δεινή πολιτική ήττα που υπέστη στη Βουλή, η ΝΔ επιστράτευσε τις ιντερνετικές της εφεδρείες με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό της, Άδωνι Γεωργιάδη, σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού που θα έκανε υπερήφανο τον Γιόζεφ Γκέμπελς, σχετικά με υποτιθέμενη κυβερνητική αποστολή 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο με έξοδα του δημοσίου», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές διαψεύδουν τις σχετικές αιτιάσεις, επισημαίνοντας ότι η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπεία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημόσιων εξόδων.

«Επειδή ο λαϊκισμός και ο κιτρινισμός έχουν όρια, προσκαλούμε τον κ. Γεωργιάδη, αλλά και τον κ. Κουμουτσάκο που έσπευσε να υιοθετήσει την γκεμπελική πρακτική, να μεταβούν στην Πάρο, προκειμένου να διαπιστώσουν, με τα ίδια τους τα μάτια, ότι η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων, αφού την ειδική πτήση χορηγεί η Aegean», επισημαίνεται. 

   «Έτσι» υπογραμμίζουν οι πηγές της κυβέρνησης «μπορούν να είναι σίγουροι πως το βράδυ της ίδια μέρας θα επιστρέψουν στην Αθήνα μαζί με την κυβερνητική αποστολή και την ίδια πτήση, προκειμένου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος, ασφαλώς, δεν πρόκειται να ανεχθεί δύο ψεύτες και λαϊκιστές σε ανώτατα κομματικά αξιώματα».

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης:

Μια ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Πάρο.  «Λυπούμαστε που χαλάσαμε στον πρωθυπουργό και την κουστωδία του το τριήμερο στην Πάρο! Ας μην ανησυχούν όμως. Πολύ σύντομα η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα είναι σε μόνιμες διακοπές. Όμως, τότε, δεν θα καλύπτονται από την τροπολογία της δωρεάν αναψυχής, την οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει».

Νωρίτερα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνέδεσαν το κατεπείγον της τροπολογίας με το αυριανό ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Πάρο, όπου συνοδεία του Υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, θα μεταβεί για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου.

Οι Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης αντέδρασαν άμεσα μέσω twitter.

«Σήμερα που «βοά ο τόπος», καθώς την ώρα που η κοινωνία στενάζει και η Κυβέρνηση την προκαλεί, δεν αισθάνονται άραγε την ανάγκη εκτός, από τα non paper έστω μιας διαρθρωτικής κίνησης, προκειμένου να προστατέψουν το κύρος και τις λειτουργίες των κορυφαίων θεσμών της χώρας;», επεσήμανε σε δήλωση του ο Γιάννης Κουτσούκος, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Αιχμηρή ανακοίνωση με αφορμή την τροπολογία που προβλέπει ότι «τα μέλη που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν», εξέδωσε το Ποτάμι​.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «με την τροπολογία αντί να γίνονται περικοπές στις δαπάνες, επιβαρύνεται το Δημόσιο»

Ένωση Κεντρώων:

«Τα κόμματα δεν γνωρίζουν ακριβώς το όριο των κρατικών δαπανών για τους συνοδούς. Όμως επειδή είναι περίοδος κρίσης, η αντιπροσωπεία θα πρέπει φέρεται λιτά και να σέβεται το δημόσιο χρήμα. θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι μόνο οι εντελώς απαραίτητοι οφείλουν να ακολουθούν στα ταξίδια»

 

 

 


σχετικα αρθρα