Τη στήριξή του στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, για επιχειρήσεις της αστυνομίας σε κτήρια που τελούν υπό κατάληψη, εξέφρασε ο Νίκος Κοτζιάς.

Με ανακοίνωσή της η «κίνηση ιδεών και δράσης ΠΡΑΤΤΩ», μέλη της οποίας είναι και ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Τόσκας, επικρίνει τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ, με αφορμή παρεμβάσεις των δύο κόμματων σχετικά με την αντιμετώπιση καταλήψεων από τον Νίκο Τόσκα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της κίνησης «Πράττω»:

«Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ασχολείται με την επέμβαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για την τράπεζα Αττικής, ασχολείται με τον Αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, ο οποίος επιτελεί  έργο στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, που του έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Η ΝΔ ας αφήσει τα πυροτεχνήματα και τη στείρα αντιπολίτευση. Ο Ν. Τόσκας εκτέλεσε και θα εκτελεί τα καθήκοντά του με γνώμονα το καλό των πολιτών.

Ας αναλογιστούν όλοι τις ρευστές γεωπολιτικές συνθήκες και να συνειδητοποιήσουν ότι τα ιδεώδη της Πατρίδας και της Αριστεράς, είναι ευρύτερα, των όποιον ξεκομμένων από το Λαό καταλήψεων».