Τα τελευταία οικονομικά - δημοσιονομικά στοιχεία έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τα στελέχη της ΝΔ προκειμένου να κάνουν προβλέψεις για τις πολιτικές εξελίξεις. «Αν ο κ. Τσίπρας δει ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν, τότε ενδεχομένως και να πάει σε εκλογές σύντομα», έλεγε στο newpost.gr στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εκτιμά ότι η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 είναι πλέον πολύ εύθραυστη, δεδομένων και των δύσκολων εργασιακών ζητημάτων που έχει μπροστά της η κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ, που συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του, παρά το γεγονός ότι μπαίνουμε στον Αύγουστο (χθες συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο και τη Δευτέρα θα δει τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη), πρόκειται να επικεντρώσει τα πυρά του στα ζητήματα της οικονομίας, όπου θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός θα έχει πρόβλημα στο επόμενο διάστημα.

Ενδεικτική είναι η τελευταία επίθεση που εξαπέλυσε η Συγγρού προς το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο κατηγόρησε ότι την ίδια στιγμή που συνεχίζει μια άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή, κλείνει το μάτι και ουσιαστικά ενθαρρύνει τη φοροδιαφυγή. Αιτία στάθηκε η κυβερνητική τροπολογία που ουσιαστικά οδηγεί σε παραγραφή τη συντριπτική πλειοψηφία των 36.000 ανέλεγκτων και εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, που ελέγχονταν από το ΣΔΟΕ, αλλά και το «πάγωμα» της online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

«Δεν μπορεί να επιβάλλει νέες, εξοντωτικές, αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ και παράλληλα να μετατρέπει τη Βουλή σε πλυντήριο για τις ευθύνες της στο ζήτημα της φοροδιαφυγής» σημείωνε για το ζήτημα ο ίδιος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης που εμφανίστηκε στην ΕΡΤ απέναντι στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό.

Ο κ. Λαζαρίδης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, κατηγορώντας το Μέγαρο Μαξίμου για ξεκάθαρη προπαγάνδα. «Παίρνετε από κάθε συνταξιούχο από 172 έως 230 ευρώ και έρχεστε και δίνετε ψίχουλα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης προς τον κυβερνητικό βουλευτή, ο οποίος δεν μπόρεσε να απαντήσει ούτε για το διπλό bonus στη φοροδιαφυγή και για την επαναφορά έξτρα του ΕΝΦΙΑ, που αποκάλυψε χθες ο Ελεύθερος Τύπος.