current views are: 8

29 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση09:19

Τσίπρας για αεροδρόμιο Πάρου: Εξαιρετικό έργο που θα δώσει ώθηση στο νησί (Βίντεο)

Στον νέο κρατικό αερολιμένα της Πάρου έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ειδική πτήση της Αegean

Δημοσίευση 09:19’

Στον νέο κρατικό αερολιμένα της Πάρου έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ειδική πτήση της Αegean

Στον νέο κρατικό αερολιμένα της Πάρου έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ειδική πτήση της Αegean για την τελετή των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου.

«Εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής» που θα δώσει ώθηση στον τουρισμό και την οικονομία χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας το νέο αεροδρόμιο, στην ομιλία του αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων του αερολιμένα.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μιλάμε για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής, ένα έργο υπόδειγμα για το πώς παίρνοντας τις κατάλληλες αποφάσεις μπορούν να γίνουν σημαντικά επιτεύγματα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ανέφερε ακόμη ότι το τελευταίο στάδιο του έργου υλοποιήθηκε μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα 102 ημερών και παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες, ενώ αποτελεί , όπως επισήμανε, «παράδειγμα για το πώς όταν υπάρχει ο συνδυασμός της πολιτικής βούλησης και της θέλησης των πολιτών και των τοπικών φορέων τότε μπορούμε να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα».

Το εν λόγω έργο, που η υλοποίηση του τελευταίου σταδίου έγινε σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα 102 ημερών και παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες, θα βοηθήσει ώστε οι επισκέπτες του νησιού να αυξηθούν κατά 150.000 κατ’ έτος, σημείωσε ο πρωθυπουργός. Υποσχέθηκε δε, ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων και ο πλήρης εξοπλισμός του νέου αεροδρομίου.

Το έργο αυτό έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη, τον λαό της Πάρου, δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση και καμία εξουσία, παρά μόνο στον λαό της Πάρου, τόνισε ο πρωθυπουργός. 

 Κάνοντας μία σύντομη και έμμεση αναφορά στις εξελίξεις στις γειτονικές μας χώρες, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι “πέρα από ευλογημένος τόπος απαράμιλλης ομορφιάς, η Ελλάδα παραμένει όαση σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή”.

Προτεραιότητα μας το επόμενο διάστημα είναι να βρούμε τον τρόπο, παρά τις δυσκολίες, να δώσουμε ανάσες ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας κοινωνικής δικαιοσύνης, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι:

“να αξιοποιήσουμε το κάθε ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου” για να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης που θα αφορά κυρίως στην υγεία, την παιδεία.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, υπογράμμισε ότι τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, σε κανέναν περιφερειάρχη ή δήμαρχο, αλλά στους πολίτες. Επίσης, επεσήμανε ότι ενώ υπήρχε η πρόνοια του αεροδιαδρόμου, δεν υπήρχαν πρόνοιες για την ολοκλήρωση των υποδομών και των δικτύων, με συνέπεια τις τελευταίες 100 ημέρες να πραγματοποιηθεί ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου να γίνει το νέο αεροδρόμιο γεγονός και να σταματήσει η πολιτεία να σπαταλά χρήματα σε άγονες γραμμές.

Ο πρωθυπουργός  ανακοίνωσε, επίσης,  ότι θα προχωρήσει ο ανασχεδιασμός των ακτοπλοϊκών γραμμών στο σύνολο της νησιωτικής χώρας και η προώθηση υδατοδρομίων ιδιαίτερα στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου, που θα δώσει ώθηση στον τουρισμό. Από την εξοικονόμηση εξάλλου πόρων που συνεπάγεται το νέο αεροδρόμιο θα εξασφαλιστούν δύο ελικόπτερα για έκτακτες αερομεταφορές.

Είπε ακόμη ότι η Πολιτεία πρέπει να σκύψει με ευαισθησία στο θέμα της νησιωτικότητας και γι’ αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί πρόγραμμα ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους και των δομών τους ιδίως στα νησιά. Επίσης ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Παροναξίας για τη δήλωσή του ότι η Εκκλησία θα μπορούσε να διαθέσει έκταση για δημιουργία νοσοκομείου.

Νωρίτερα, το αεροσκάφος, με το οποίο μετέβη ο πρωθυπουργός στο νησί, προσγειώθηκε λίγη πριν τις 12 το μεσημέρι στο νέο αεροδρόμιο της Πάρου και κατά την προσγείωσή του σχηματίστηκε μια υδάτινη αψίδα από δύο πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο διοικητής της ΥΠΑ Κωνσταντίνος Λιτζεράκος. Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τον Πύργο Ελέγχου του νέου αεροδρομίου όπου του δόθηκαν στοιχεία σχετικά με την κατασκευή του αεροδρομίου, αλλά και για τις δυνατότητες που αυτό δημιουργεί για το νησί της Πάρου.

Ο πρωθυπουργός αφού ξεναγηθεί και περιηγηθεί τους χώρους του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου, θα έχει συναντήσεις με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς.

«Η μετάβαση του Πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αντιπροσωπείας στην Πάρο γίνεται κατόπιν πρόσκλησης της Aegean η οποία διοργανώνει αυθημερόν ειδική πτήση προς και από την Πάρο στο πλαίσιο του εορτασμού των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου» διευκρινίζαν χθες από το Μέγαρο Μαξίμου στον απόηχο της αντιπαράθεσης για την κυβερνητική αποστολή.

Ταυτόχρονα επισημαίνουν πως δεν πρόκειται για μια προγραμματισμένη εμπορική πτήση της εταιρείας, της οποίας τα εισιτήρια δωρίζονται σε βουλευτές ή μέλη της Κυβέρνησης, αλλά είναι μια εξαρχής ειδική πτήση ως μέρος της εκδήλωσης των εγκαινίων, που δεν συνιστά ούτε παροχή ούτε δώρο.

Σπίρτζης: Μόνος ιδιοκτήτης ο λαός της Πάρου

Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, υπογράμμισε ότι τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, σε κανέναν περιφερειάρχη ή δήμαρχο, αλλά στους πολίτες.

Επίσης, επισήμανε ότι ενώ υπήρχε η πρόνοια του αεροδιαδρόμου, δεν υπήρχαν πρόνοιες για την ολοκλήρωση των υποδομών και των δικτύων, με συνέπεια τις τελευταίες 100 ημέρες να πραγματοποιηθεί ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου να γίνει το νέο αεροδρόμιο γεγονός και να σταματήσει η πολιτεία να σπαταλά χρήματα σε άγονες γραμμές.

Βασιλάκης: Πρώτο βήμα για επιπλέον αναβάθμιση του αεροδρομίου 

Ως το πρώτο αποφασιστικό βήμα και απαραίτητο υπόβαθρο ώστε η Πολιτεία να είναι σε θέση από εδώ και στο εξής να προχωρήσει στις επιπλέον επενδύσεις που απαιτούνται για την περαιτέρω αναβάθμιση του αεροδρομίου της Πάρου, χαρακτήρισε τον νέο αερολιμένα ο Αντιπρόεδρος της AEGEAN Ευτύχιος Βασιλάκης κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του νέου αεροδρομίου της Πάρου.

Όπως είπε, «η Olympic Air υπήρξε βασικός αρωγός στην ολοκλήρωση και λειτουργία του νέου αεροδρομίου της Πάρου. Μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης και της κατασκευής του νέου διαδρόμου από την Πολιτεία στις αρχές του 2015, η εταιρία υποστήριξε οικονομικά με το ποσό των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των τελευταίων χρημάτων που πλήρωσε το Ελληνικό Δημόσιο για την υποστήριξη του δρομολογίου προς την Πάρο».

Ακόμη, σημείωσε ότι μετά την ολοκλήρωση των έργων στο νέο αεροδρόμιο στην Πάρο, με τη συνεισφορά της Olympic Air, διασφαλίζεται άμεσα η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο νησί κατά 150.000 επιβάτες.


σχετικα αρθρα