Για ένα έργο που σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και απλά η ολοκλήρωσή του συνέπεσε με τις ημέρες της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο η Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου.

Σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Πολιτικής Νησιωτικών Χωρών του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει ότι «ο πρωθυπουργός της χώρας έσπευσε και πάλι στο Αιγαίο για να εγκαινιάσει ένα έργο η ολοκλήρωση της κατασκευής του οποίου απλώς συνέπεσε με τις ημέρες της Κυβέρνησης του».

Επίσης αναφέρει τα εξής:

«Η Κυβέρνηση ΖΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ αφού, με την αρνητική για τα νησιά πολιτική της κατήργησε κάθε ευεργετικό μέτρο Νησιωτικής Πολιτικής σε βάρος της οικονομίας και του επιπέδου ζωής των νησιωτών μας, σπεύδει να εγκαινιάζει έργα άλλων.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αδράνειά της για το βάλτωμα των αναγκαίων έργων υποδομής στα νησιά μας, που οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μεθοδικά προγραμμάτισαν, σχεδίασαν και δρομολόγησαν εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις, εφαρμόζοντας ήδη από το 2000 μια αναπτυξιακή Νησιωτική Πολιτική, αναλώνεται στην φιέστες των εγκαινίων.

Έτσι η πραγματικότητα της ολοκλήρωσης ενός τόσο σημαντικού έργου συλλογικής προσπάθειας όπου το ΠΑΣΟΚ είχε μεγάλη συμμετοχή στον προγραμματισμό και την υλοποίηση του, έφθασε να ευτελίζεται και να γίνεται αντικείμενο άγριας αντιπαράθεσης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Εκείνο πού μετράει στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε, ιδιαίτερα χρήσιμο για την Πάρο και την Αντίπαρο αλλά και τα γύρω νησιά και καλείται η παρούσα κυβέρνηση με την πολιτική της να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητες του νέου αεροδρομίου της Πάρου».


TAGS