Στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. «Η πραγματική ψήφος εμπιστοσύνης δίνεται από την κοινωνία», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνοντας ότι το σημαντικό αυτή την ώρα είναι η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και πως οι εκλογές σε αυτό πρέπει να αποβλέπουν.

«Οι Έλληνες αυτό που θέλουν να δουν, έστω και τη δωδεκάτη, στα πρόθυρα δηλαδή μιας εθνικής κατάρρευσης, είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να συνεννοηθούν και να καταρτίσουν ένα εθνικό σχέδιο για να ανοίξει και πάλι ο δρόμος και ο ορίζοντας της προοπτικής», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνοντας όμως ότι η ΝΔ από την πρώτη στιγμή είχε δώσει το στίγμα της εθνικής και πολιτικής ευθύνης και πως «πριν από λίγες ημέρες, η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς, όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στην πρόταση-πρόσκληση του πρωθυπουργού αλλά πήγαν ακόμη παραπέρα, προτείνοντας ένα πλαίσιο βασικών αρχών για να οδηγηθούμε επιτέλους στην εθνική συνεννόηση και συναίνεση», αλλά «κυριάρχησαν οι κραυγές του λαϊκισμού αντί για τις φωνές της σύνεσης».

«Η ΝΔ με στρατηγική και σχέδιο για το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών και πάνω από όλα με αίσθημα ευθύνης, είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε αυτή την αποστολή, καλλιεργώντας κλίμα εθνικής συνεννόησης ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό εθνικό μέτωπο για την αντιμετώπιση της κρίσης, δίνοντας πάλι στους Έλληνες πολίτες αίσθημα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης και αποκαθιστώντας το κύρος της χώρας μας στην Ευρώπη και στον κόσμο», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ που δεν δίστασε να υπογραμμίσει ότι για τον εκφυλισμό του πολιτικού συστήματος «τις ευθύνες μοιράζονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις».

Ειδικά όμως για τη σημερινή κυβέρνηση, ο κ. Αβραμόπουλος έσπευσε να υπογραμμίσει ότι έχει μεγάλες ευθύνες διότι επέλεξε το δρόμο του λαϊκισμού από τη συναίνεση και διότι άφησε να χαθούν 18 μήνες πολύτιμου χρόνου, με συνέπεια χιλιάδες ελληνικές οικογένειες να αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχιας και το εθνικό μας κύρος να έχει καταστεί έρμαιο στα χείλη και στην πένα του κάθε γραφειοκράτη ή κερδοσκόπου.