Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Βασίλη Λεβέντη: οι δύο πολιτικοί άνδρες έχουν ήδη μιλήσει στο τηλέφωνο και απομένουν τα τυπικά... Για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα ανταλλάξουν απόψεις, κατ’ αρχήν, είναι προφανές όμως ότι η ατζέντα είναι ανοιχτή. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων λέει σε στενούς συνεργάτες του, «θα είναι ραντεβού συζήτησης για τη χώρα, εγώ δεν θα είχα αντίρρηση να κάνω (ραντεβού) και με τον Μητσοτάκη, αλλά αυτοί (σ.σ. της ΝΔ) με θέλουν υποχείριό τους».

Δεν ήταν, άλλωστε, και λίγες οι φορές το τελευταίο διάστημα που οι δυο τους βρέθηκαν στο ίδιο ...στρατόπεδο: με κορυφαία παραδείγματα, την ψηφοφορία για την απλή αναλογική και την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή. Και οι δύο πλευρές κάνουν λόγο για μια καθαρή εκατέρωθεν, σχέση, χωρίς αιτήματα ούτε από τη μία ούτε από την άλλη πλευρά. Θέμα κυβερνητικής διεύρυνσης, με τη συμμετοχή της Έν. Κεντρώων, δεν τίθεται εξάλλου από κανένα από τα δύο επιτελεία.

Πέραν αυτών, ο Αλ. Τσίπρας πιστώνει στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων ότι, παρά τις προσωπικές επιθέσεις που εκείνος δέχεται ιδίως το τελευταίο διάστημα, παρέμεινε σταθερός στις θέσεις του. Αλλά και ο Β. Λεβέντης πιστώνει στον πρωθυπουργό ότι δεν τον εξαπάτησε, διατηρώντας το bonus. Υπάρχει, συν τοις άλλοις, μια άγνωστη στο ευρύ κοινό, μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης με ενδιάμεσους, άλλους δύο πολιτικούς μηχανικούς: το μακαρίτη πατέρα του πρωθυπουργού, Παύλο Τσίπρα και τον Αλέκο Φλαμπουράρη

Για τα πολιτικά μελλούμενα ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος, είναι όμως σαφές ότι η Ένωση Κεντρώων έχει κάνει τη στρατηγική επιλογή να είναι το μοναδικό κόμμα του κεντρώου χώρου που θα κρατά μεγάλες αποστάσεις από την ΝΔ, υποστηρίζουν συνομιλητές του Β. Λεβέντη.

Ο οποίος βλέπει συνωμοσία και άξονα (του ...κακού, θα μπορούσε να πει κανείς) μεταξύ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, με βασικό στόχο, την πτώση της κυβέρνησης ακόμη και το φθινόπωρο. Η κοινή στάση στη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο ήταν το πεδίο δοκιμής, κατά τον Β. Λεβέντη, αλλά και ο λόγος που τον κάνει να είναι βέβαιος για τη «συνωμοσία»: «Με ποιο σκεπτικό το ΠΑΣΟΚ δέχεται να χάσει κάποιες έδρες;», είναι το ερώτημα που θέτει.