Εκτός όμως από τις επιδόσεις των στελεχών της ΝΔ, οι οποίες καταγράφονται στο point system της ηγετικής ομάδας ενόψει του εσωκομματικού ανασχηματισμού, στο μικροσκόπιο της Συγγρού βρίσκονται και θέματα συμπεριφοράς και προσωπικών στρατηγικών. Την περασμένη εβδομάδα από την ηγεσία στάλθηκε σκληρό μήνυμα σε όσους δρουν και πράττουν, χωρίς να ενημερώσουν την κεντρική διοίκηση, δημιουργώντας πρόβλημα και στην ενότητα του κόμματος.

Αφορμή για τις αυστηρές συστάσεις, στάθηκε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας που είχε προγραμματιστεί, χωρίς να ενημερωθεί η Συγγρού, για το βράδυ της Πέμπτης σε γνωστό καλοκαιρινό πισίνα-μπαρ της Βέροιας, με προσκλήσεις, στην τιμή των οποίων συμπεριλαμβάνονταν «ένα ποτό και πρόγραμμα με ζωντανή ελληνική μουσική», όπως αναγράφονταν σχετικά.

Η εκδήλωση είχε οργανωθεί από τον νεολαίο, τοπικό πρόεδρο Αλέξανδρο Καλαϊτζίδη, ανιψιό του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, με κεντρικό ομιλητή τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε διαφοροποιηθεί ανοικτά από τη γραμμή της ΝΔ, ενώ είχε παραστεί στην εκδήλωση Τσίπρα στο προαύλιο της Βουλής για το Σύνταγμα, όπου συναντήθηκε και με τον Νίκο Παππά.

Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, η Συγγρού έστειλε τα κατάλληλα μηνύματα πως συνοψίζονταν στη φράση «παιχνίδια δεν γίνονται ανεκτά». Τελικά, με μια λιτή ανακοίνωση η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας ανακοίνωσε την ακύρωσή της εκδήλωσης «λόγω σοβαρού προβλήματος. Ο πρώτος πάντως, που πήρε αποστάσεις, ήταν ο βουλευτής του νομού Απόστολος Βεσυρόπουλος, που στις εσωκομματικές εκλογές είχε στηρίξει τον κ. Τζιτζικώστα.

Ανάλογα μηνύματα έφτασαν την περασμένη εβδομάδα και προς όλες τις ΝΟΔΕ της χώρας, σχετικά με τα στελέχη που έχουν προαναγγέλλουν ότι θα είναι υποψήφιοι στις γαλάζιες λίστες, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν έρθει σε επαφή καθόλου με τη Συγγρού. Οι αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στις τοπικές κοινωνίες για μέλη του κόμματος που ακολουθούν προσωπικές στρατηγικές, αλλά και οι έριδες μεταξύ των επίδοξων πολιτευτών προκάλεσαν την οργή της ηγετικής ομάδας, η οποία θα λάβει σοβαρά υπόψη τις συμπεριφορές αυτές κατά την αξιολόγηση που θα γίνει για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.