Μεθοδικά χτίζει ηγετικό προφίλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο όταν έρθει ο χρόνος των εκλογών να υπερτερεί ξεκάθαρα έναντι του Αλέξη Τσίπρα που είναι και ο βασικός του αντίπαλος. Ήδη στο μικροσκόπιο του στενού επιτελείου του, έχουν μπει τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων μετρήσεων που μεταφέρει στις συσκέψεις ο Τάκης Θεοδωρικάκος και τα οποία δείχνουν σαφές προβάδισμα του προέδρου της ΝΔ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Στο επόμενο διάστημα και δεδομένου ότι οι πολίτες, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του, αυτή τη φορά θα επιλέξουν «κυβερνήτη», το πρόσωπο δηλαδή που μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό και να βγάλει τη χώρα από την κρίση, ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να ενισχύσει δύο βασικά χαρακτηριστικά του προφίλ του: σοβαρότητα και αξιοπιστία, που θα αφορούν τόσο τις επαφές που έχει προγραμματίσει στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Προς την κατεύθυνση αυτή και παρά το γεγονός ότι μπήκε ήδη ο Αύγουστος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει γεμάτη την ατζέντα των συναντήσεών του, με πρώτο ραντεβού αυτή τη βδομάδα τον Δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη. Το συγκεκριμένο τετ α τετ είναι σαφές ότι έχει να κάνει με τα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών της πρωτεύουσας, ωστόσο θα μπορούσε να ενταχθεί και στο πλαίσιο της διεύρυνσης της ΝΔ, με το άνοιγμα που έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης προς τις δημοκρατικές δυνάμεις για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού τόξου.

Παράλληλα με τη στρατηγική της ενίσχυσης του πρωθυπουργικού προφίλ του κ. Μητσοτάκη, στη ΝΔ θα συνεχίσουν και την επιχείρηση αποδόμησης του κ. Τσίπρα. Όπως σημείωνε στο newpost.gr στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός, μόλις στις τελευταίες δέκα ημέρες γνώρισε μια σειρά από ήττες εντός και εκτός του κοινοβουλίου που έφεραν σοβαρό πλήγμα στην εικόνα του.

Η πρώτη ήττα του κ. Τσίπρα, την οποία μάλιστα χαρακτήριζαν «στρατηγική» στη ΝΔ, ήταν κατά την ψήφιση του εκλογικού νόμου, όπου το Μέγαρο Μαξίμου, παρά τους ελιγμούς που έκανε μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει τις 200 ψήφους για την απλή αναλογική. Η δεύτερη κυβερνητική ήττα την τελευταία εβδομάδα, ήταν κατά τη συζήτηση του αιτήματος για την εξεταστική Επιτροπή στην οποία ο πρωθυπουργός, επέλεξε, όπως λένε από τη Συγγρού, να κρυφτεί στο γραφείο του στη Βουλή και να μην μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Με αυτό τον τρόπο, όπως τόνιζε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσπάθησε υβρίζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ, να αποκτήσει ρόλο ως επικεφαλής των 53, της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είπε όμως που βρισκόταν ο ίδιος επί χούντας και που έχει ακόμη τα χρήματά του ως υπουργός Οικονομικών», σημείωνε ο ίδιος. Η τρίτη ήττα του κ. Τσίπρα ήρθε με την τροπολογία για την απελευθέρωση του ύψους των εξόδων των ταξιδιών των κυβερνητικών στελεχών, που χτυπά όπως λένε στη ΝΔ και το κέντρο της δήθεν ηθικής της «κυβέρνησης της Αριστεράς».