Συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο τους συμφώνησαν πως η βασική προτεραιότητα είναι η ασφάλεια. Ο κ. Μητσοτάκης, ζήτησε από τον κ. Καμίνη να τον ενημερώσει για τις καταλήψεις κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας όπως επίσης και για την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια.

Ο δήμαρχος τον ενημέρωσε εκτενώς για τα θέματα ασφαλείας, τονίζοντας πως τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με την αστυνόμευσης αλλά και με συγκροτημένο αναπτυξιακό σχέδιο.

«Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Η ασφάλεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ελευθερία. Η σταδιακή διολίσθηση σε μία κατάσταση ανομίας, που γίνεται με τη σιωπηλή ανοχή της κυβέρνησης, δεν μπορεί να γίνεται άλλο αποδεκτή», επεσήμανε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι, δυστυχώς, τις τελευταίες εβδομάδες τα φαινόμενα ανομίας, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα και έφερε ως παράδειγμα την κατάληψη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, την εισβολή αντιεξουσιαστών σε εκκλησία και τη διακοπή της θείας λειτουργίας. «Μόνο στον δήμο της Αθήνας, 21 κτίρια τελούν υπό κατάληψη. Να επαναλάβω την αμέριστη στήριξη της ΝΔ για την επιβολή του νόμου και της τάξης. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι η ΝΔ θα θέσει τα ζητήματα αυτά στην πρώτη γραμμή των πολιτικών της προτεραιοτήτων», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η ασφάλεια δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης και καταστολής. Προϋποθέτει ένα κράτος που θα έχει και κοινωνικές δομές, οι οποίες θα μπορούν κάποια από αυτά τα θέματα να τα επιλύουν πρωτού προσλάβουν εγκληματική όψη», σημείωσε, από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης αναφέροντας ως παράδειγμα τα ζητήματα των ναρκωτικών και της κατάρρευσης των ψυχιατρικών δομών. «Προέχει να ανοίξουν δουλειές. Αν δεν ανατάξουμε την πρωτεύουσα είναι πολύ δύσκολο να ορθοποδήσει και η χώρα», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφτεί στην οδό Πατησίων κλούβα των ΜΑΤ, ενώ είχε ακούσει τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος η πορεία του τουρισμού καθώς επίσης και οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Αθήνας τα επόμενα χρόνια.