current views are: 6

1 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση15:28

ΠΑΣΟΚ: Περιοριστική και αντιφατική η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση

Περιοριστική και αντιφατική με την ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πραγματικότητα η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ.

Δημοσίευση 15:28’

Περιοριστική και αντιφατική με την ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πραγματικότητα η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ.

Περιοριστική και αντιφατική με την ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πραγματικότητα η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο τομέας Παιδείας του Κινήματος και ο βουλευτής, υπεύθυνος για θέματα παιδείας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για «λογική εγκλωβισμού της πλειοψηφίας των ιδιωτικών σχολείων και για «πρόχειρη προσπάθεια που αντιβαίνει την εκπαιδευτική, εργασιακή και οικονομική πραγματικότητα», και προτείνει την επαναφορά των διατάξεων του 3848/10 που ρύθμιζαν τα εργασιακά ζητήματα στα ιδιωτικά σχολεία.

Στόχος οποιασδήποτε ρύθμισης για τα ιδιωτικά σχολεία, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, πρέπει να είναι η βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, προϋπόθεση της οποίας αποτελεί και η διατήρηση ενός σταθερού πλαισίου κρατικής εποπτείας, καθώς και να σέβεται και να προασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα, χωρίς να ακυρώνει την ευελιξία και τη δυναμική που χαρακτηρίζουν την ιδιωτική πρωτοβουλία. «Η εργασιακή ασφάλεια, σε συνδυασμό με την υγιή επιχειρηματικότητα και την τήρηση των κανόνων πρέπει να είναι η προτεραιότητα μιας σύγχρονης προοδευτικής πολιτικής», επισημαίνουν.

«Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σε μια επίδειξη αριστεροσύνης, εισηγείται στη Βουλή μια ρύθμιση περιοριστική, αντιφατική με την ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πραγματικότητα αλλά και τις επιλογές της σε άλλους κρίσιμους τομείς που αφορούν εργασιακά δικαιώματα. Η πρόταση του υπουργείου απορρυθμίζει τον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:

«Είναι σαφές ότι δεν υιοθετούμε τη λογική εγκλωβισμού της πλειοψηφίας των ιδιωτικών σχολείων, ούτε μπορούμε να στηρίξουμε μια πρόχειρη προσπάθεια που αντιβαίνει την εκπαιδευτική, εργασιακή και οικονομική πραγματικότητα.

Προτείνουμε την επαναφορά των διατάξεων του 3848/10 που ρύθμιζαν τα εργασιακά ζητήματα στα ιδιωτικά σχολεία, περιμένουμε από τον κ. Φίλη να αναγνωρίσει, έστω και ετεροχρονισμένα, την εσφαλμένη στάση του κόμματός του στον εν λόγω νόμο και να αναλογιστεί τις ευθύνες του».


σχετικα αρθρα