Ερώτηση προς του υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών σχετικά με τη δημοσιοποίηση από τους τους αντιεξουσιαστές του «Ρουβίκωνα» του απόρρητου εγγράφου του ΥΠΕΞ κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κεφαλογιάννης τονίζει πως «η περιέλευση απόρρητων εγγράφων σε μία ομάδα, η οποία προβαίνει επανειλημμένα σε πράξεις βανδαλισμού περιουσιών και διατάραξης κοινωνικών και πολιτικών συναθροίσεων, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για την υπευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση διαχειρίζεται ευαίσθητα έγγραφα που αφορούν την εθνική ασφάλεια», επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση οφείλει να διερευνήσει και να αποδώσει, άμεσα, ευθύνες γι' αυτήν την έκνομη ενέργεια.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει ότι η αξιόποινη και πειθαρχικώς ελεγκτέα συμπεριφορά του προσώπου που διέρρευσε το διαβαθμισμένο έγγραφο αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό που δεν θα επαναληφθεί, καθώς, όπως σημειώνει, «σε αντίθετη περίπτωση, νομιμοποιεί τη λειτουργία ενός παρακρατικού μηχανισμού, ο οποίος τροφοδοτεί και θάλπει παράνομες δραστηριότητες».