Εν μέσω θέρους καταλήψεις και αντιεξουσιαστές ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο και την αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης. 

«Προτιμώ τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη. Ξαφνικά μας πείραξαν οι καταλήψεις;» είπε στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου και προκάλεσε αντιδράσεις. 

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε για συμπόρευση με τους καταληψίες και επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στις συνιστώσες.

Με αφορμή τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα με τις βίαιες εκκενώσεις καταλήψεων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σχολιάζει ότι η« ανοχή - κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στους γνωστούς - αγνώστους και στους καταληψίες δεν κρύβονται» και πως «εξελίχθηκαν σε ανοικτή συμπόρευση μαζί τους».

Επίσης σχολιάζει ότι «η κυβέρνηση παραπαίει και σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στις "συνιστώσες" που προφανώς υπάρχουν πάντα» και διερωτάται «πρωθυπουργός υπάρχει;»

Για ανοχή από την πλευρά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξεως, έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στο ζήτημα των καταλήψεων.

«Υπάρχει μια ανοχή από πλευράς της κυβέρνησης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξεως το οποίο κάποιες φορές δείχνει να αδιαφορεί για αυτά που συμβαίνουν. Υπάρχει μια απόσταση από το νόμος και τάξη και από το να έχουμε μια αίσθηση ασυδοσίας»

Καιο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης σχολίαζε από βήματος της Βουλής, μεταξύ άλλων: 

 

«Η αριστερά πρέπει να τελειώνει επιτέλους με τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τη βία, που φέρνει από το παρελθόν.
Και βέβαια να αρνηθεί τις κουτοπονηριές και τους επικίνδυνους μικροκομματικούς υπολογισμούς κάποιων «τεχνικών» της εξουσίας, που ψαρεύουν στα θολά νερά του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Άκουσα το πρωί την δήλωση της αρμόδιας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση Υπουργού, να συγκρίνει άνευ λόγου, ανόμοια φαινόμενα, λέγοντας πως προτιμά τις καταλήψεις από τα βίαια ξεσπάσματα στο Παρίσι.
Γιατί τόση σύγχυση και αμηχανία;»