Την δική του παραδοχή για την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η μετάταξη της συντρόφου του Πρωθυπουργού, Περιστέρας Μπαζιάνα στο ΕΜΠ έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, χαρακτηρίζοντας νόμιμη και ηθική την ενέργεια αυτή.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα «είχε όλα τα επιστημονικά εφόδια, την αυτοδύναμη διδακτική εμπειρία για να πάει σε μία θέση με αυξημένες υποχρεώσεις».

Ο κ. Φίλης, μιλώντας από το βήμα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων που συζητείται το σχέδιο νόμου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, έκανε λόγο για «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων» επειδή, όπως ανέφερε, η κ. Μπαζιάνα είναι σύζυγος του πρωθυπουργού. Ο υπουργός προσέθεσε ότι δεν είναι φέτος η πρώτη φορά που η κ. Μπαζιάνα πάει στο Πολυτεχνείο, αλλά η τέταρτη, σημειώνοντας ότι οι προηγούμενες αποσπάσεις είχαν υπογραφεί από υπουργούς των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκεκριμένα από τους κ.κ. Λοβέρδο και Αρβανιτόπουλο.

Ο υπουργός Παιδείας , μάλιστα έκανε λόγο για ένα φθηνό εντυπωσιασμό εκ μέρους της ΝΔ εις βάρος πρσώπων και την δημιουργία φθηνών εντυπώσεων. Χαρακτηριστικά είπε πως η κα. Περιστέρα Μπαζιάνα δεν πάει φέτος για πρώτη φορά στο Πολυτεχνείο, αλλά είναι η τέταρτη χρονιά τονίζοντας μάλιστα ότι οι προηγούμενες αποσπάσεις της είχαν υπογραφεί από τότε Υπουργούς Παιδείας των προηγούμενων κυβερνήσεων, τους Ανδρεα Λοβέρδο και Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλο.