Η απάντηση Φίλη για τη μετάταξη της συντρόφου του Πρωθυπουργού: «Είναι και νόμιμο και ηθικό»

Η απάντηση Φίλη για τη μετάταξη της συντρόφου του Πρωθυπουργού: «Είναι και νόμιμο και ηθικό»

Την δική του παραδοχή για την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η μετάταξη της συντρόφου του Πρωθυπουργού, Περιστέρας Μπαζιάνα στο ΕΜΠ έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, χαρακτηρίζοντας νόμιμη και ηθική την ενέργεια αυτή.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα «είχε όλα τα επιστημονικά εφόδια, την αυτοδύναμη διδακτική εμπειρία για να πάει σε μία θέση με αυξημένες υποχρεώσεις».

Ο κ. Φίλης, μιλώντας από το βήμα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων που συζητείται το σχέδιο νόμου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, έκανε λόγο για «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων» επειδή, όπως ανέφερε, η κ. Μπαζιάνα είναι σύζυγος του πρωθυπουργού. Ο υπουργός προσέθεσε ότι δεν είναι φέτος η πρώτη φορά που η κ. Μπαζιάνα πάει στο Πολυτεχνείο, αλλά η τέταρτη, σημειώνοντας ότι οι προηγούμενες αποσπάσεις είχαν υπογραφεί από υπουργούς των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκεκριμένα από τους κ.κ. Λοβέρδο και Αρβανιτόπουλο.

Ο υπουργός Παιδείας , μάλιστα έκανε λόγο για ένα φθηνό εντυπωσιασμό εκ μέρους της ΝΔ εις βάρος πρσώπων και την δημιουργία φθηνών εντυπώσεων. Χαρακτηριστικά είπε πως η κα. Περιστέρα Μπαζιάνα δεν πάει φέτος για πρώτη φορά στο Πολυτεχνείο, αλλά είναι η τέταρτη χρονιά τονίζοντας μάλιστα ότι οι προηγούμενες αποσπάσεις της είχαν υπογραφεί από τότε Υπουργούς Παιδείας των προηγούμενων κυβερνήσεων, τους Ανδρεα Λοβέρδο και Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλο.

 

  

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο