Όλο και περισσότερο ενισχύεται η άποψη των στελεχών της ΝΔ, ότι ο Αλέξης Τσίπρας, λόγω της ισχνής πλειοψηφίας των 153 βουλευτών θα αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα στο επόμενο διάστημα, γεγονός που αναπόφευκτα θα οδηγήσει και σε κάποιο «ατύχημα». Ήδη οι διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για μια σειρά θεμάτων της καθημερινότητας με κορυφαίο αυτό της ασφάλειας, έχουν φέρει στο προσκήνιο τον ακήρυχτο πόλεμο που υπάρχει στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τις αλλαγές στα εργασιακά.

Όπως σημείωνε στο newpost.gr κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου, «οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ δεν έφυγαν ποτέ. Ο πρωθυπουργός είναι απών», αναφερόμενος στις απόψεις των κυβερνητικών στελεχών που καλύπτουν με δηλώσεις τους τις τελευταίες ημέρες, τις ενέργειες των αντιεξουσιαστών. Ως παράδειγμα έφεραν την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου τον βουλευτή Γιώργο Κυρίτση και την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

Το σφυροκόπημα της ΝΔ για τα ζητήματα καθημερινότητας αναμένεται να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση παρά το γεγονός ότι μπήκαμε στον Αύγουστο, καθώς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι είναι ένα πεδίο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία παρουσία και οι ίδιοι μπορούν να κερδίσουν πόντους δείχνοντας ότι είναι δίπλα στην κοινωνία και στους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί σήμερα δίπλα στους πολίτες της Εύβοιας που δοκιμάστηκαν από την πρόσφατη πυρκαγιά, σε αντίθεση, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του, με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που ήταν απόντες από τη μεγάλη καταστροφή.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από τη Λίμνη, ενώ θα βρεθεί και στα Κατούνια και τη Μονή Γαλατάκη, προκειμένου να δει από κοντά και να ενημερωθεί από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και φορείς των πληγέντων περιοχών. Το απόγευμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί και το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Στο στόχαστρο της ΝΔ, βρίσκονται και οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην οικονομία, με τον Χρήστο Σταϊκούρα, να ζητά με ερώτησή του προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, να κατατεθεί άμεσα το συμπληρωματικό Μνημόνιο που συμφώνησε και υπέγραψε η Κυβέρνηση, βάσει του οποίου ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου Μνημονίου, που ψήφισε και εφαρμόζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.