Χωρίς αποτέλεσμα ήταν τελικά η απόπειρα της εξεταστικής επιτροπής να εξετάσει τον εκδότη του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη για τα δάνεια που έχει πάρει ο εκδοτικός οργανισμός αλλά και το Mega. Και αυτό γιατί ο κ. Ψυχάρης εμφανίστηκε στην επιτροπή παρουσιάζοντας μια εικόνα που δεν αφήνει αμφιβολίες για την ικανότητά του να συμμετέχει σε μια προφορική συζήτηση.

Ωστόσο, ακόμα και να μην είχε το πρόβλημα υγείας ο εκδότης, δεν φάνηκε διατεθειμένος να συνεργαστεί, καθώς σε εισαγωγική γραπτή δήλωση που παρέδωσε, ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να απαντήσει σε καμία ερώτηση που αφορά στον ΔΟΛ καθώς επικαλούμενος την ιδιότητα του κατηγορούμενου (!) έκανε επίκληση του δικαιώματος σιωπής (!).

Και για το Mega όμως δήλωσε εμμέσως αναρμόδιος, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να εισφέρει στις εργασίες της εξεταστικής, τεχνικά στοιχεία και πληροφορίες για θέματα που δεν έχει προσωπικά χειριστεί.

  Έτσι μετά την άρνηση του κ. Ψυχάρη να τοποθετηθεί στην ουσία των ζητημάτων που διερευνά ο ΔΟΛ όλα τα υπόλοιπα, επί της ουσίας έχασαν οποιαδήποτε νόημα. 

«Δεν προτίθεμαι όπως ο νόμος το επιτρέπει να απαντήσω σε ερωτήσεις που αφορούν την δανειοδότηση του ΔΟΛ, διότι για την υπόθεση αυτή, αφού είχα λάβει την ιδιότητα του υπόπτου και είχα εξεταστεί ανωμοτί ενώπιον του Οικονομικού Εισαγγελέα, έχω ήδη λάβει την ιδιότητα του κατηγορούμενου, καθώς έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος μου για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απιστία, οπότε, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 31 παρ.2 του ΚΠΔ, διάταξη η οποία έχει θεσπιστεί προς υπεράσπιση του κατηγορουμένου, ο οποίος έχει δικαίωμα σιωπής και μη αυτοενοχοποιήσεώς του, ως ειδικότερη έκφραση του δικαιώματος για δίκαιη δίκη», αναφέρει χαρακτηριστικά στη γραπτή του δήλωση ο εκδότης.  

  Από κει και πέρα ο κ. Ψυχάρης  εμφανίστηκε θιγμένος από τα δημοσιεύματα που του άσκησαν κριτική στην απόφασή του να δηλώσει αδυναμία παράτασης στην διαδικασία και άφησε αιχμές στην ίδια τη Βουλή για τυχόν διαρροές που έγιναν. « Οι καλοθελητές άρχισαν να με περιγράφουν στο διαδίκτυο ως μέλλοντα μακαρίτη. Κατόπιν αυτού θεώρησα υποχρέωσή μου να εμφανιστώ προς χάριν των άπιστων Θωμάδων», σημείωσε στη δήλωση.

 Ακόμα, αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει υπογραμμίζοντας πως έχει δαμάσει μια ήπια μορφή πάρκινσον και έχει υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς (αλλαγή βαλβίδας). «Η υγεία μου είναι σε εξαιρετική κατάσταση», σημείωσε στο κείμενο, παρά το γεγονός ότι προφορικά δεν μπορούσε να μιλήσει.

   Πάντως η παρουσία και η εν γένει συμπεριφορά του εκδότη, πυροδότησε συζητήσεις στην εξεταστική με ορισμένους βουλευτές να επιμένουν να γίνει η εξέταση του μάρτυρα, θεωρώντας ότι κάνει θέατρο. Τελικά όμως επικράτησαν πιο ψύχραιμες φωνές με την επιτροπή να προσανατολίζεται στη κατεύθυνση της κλήσης του Παναγιώτη Ψυχάρη, διευθύνων σύμβουλο του ΔΟΛ.