Δίπλα στους κατοίκους της Εύβοιας που δοκιμάστηκαν και συνεχίζουν να δοκιμάζονται από την πρόσφατη πυρκαγιά, βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης που έφθασε νωρίς το πρωί στην Αιδηψό με το φέρι μποτ της γραμμής μέσω Αρκίτσας, επισκέφθηκε την καμένη γη έξω από την κωμόπολη της Λίμνης, έχοντας μαζί του τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, το Δήμαρχο της περιοχής Χρήστο Καλυβιωτη και τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αντιστράτηγο Αθανάσιο Σερεντελο.

Στη δήλωση του ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε εθελοντές και πυροσβέστες και δήλωσε πως "χρέος της πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα στους πληγέντες και να μεριμνήσει ώστε  το πευκοδάσος να ξαναγεννηθεί". Παράλληλα τόνισε την ανάγκη όλοι επισκεπτόμενοι την περιοχή να ενισχύσουν τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης υπέστησαν τεράστια οικονομική ζημιά.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε από το λιμάνι της Αιδηψού όπου τον υποδέχθηκαν κάτοικοι της περιοχής και τοπικοί φορείς που του ζήτησαν εκτός προγράμματος, να μείνει για να συζητήσουν μαζί του, όπως και το έπραξε. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στη Λίμνη, όπου μαζί με τους φορείς της αυτοδιοίκησης πήγε στην κατεστραμμένη περιοχή κοντά στη Μονή Γαλατάκη, που βρέθηκε στο επίκεντρο της πυρκαγιάς, την οποία και επισκέφθηκε.

Αρκετές φορές στη διαδρομή ο πρόεδρος της ΝΔ σταμάτησε για να επισκεφθεί και να συνομιλήσει με τους κατοίκους της Εύβοιας που οι τουριστικές επιχειρήσεις τους‎ διασώθηκαν την τελευταία στιγμή, αλλά βρίσκονται στο κέντρο της οικολογικής καταστροφής.

"Δεν είναι ώρα για απόδοση μικροκομματικων  ευθυνών πάνω στις στάχτες του καμένου δάσους. Ο σκοπός είναι όλοι μαζί, το κράτος, η πολιτεία, οι αρμόδιοι φορείς να κάνουμε ότι μπορούμε για να αποκατασταθεί η ζημιά. Η ΝΔ με τη θεσμική της ιδιότητα θα είναι πάντα δίπλα σας", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας αμέσως μετά στους φορείς στο Δημαρχείο της Λίμνης, όπου του μεταφέρθηκαν από τους κατοίκους τα προβλήματα της περιοχής.

Το απόγευμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί και το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας.