Τον Σεπτέμβριο θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα μέτρα στήριξης για τα νησιά, όπως επεσήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Όπως τόνισε ο υπουργός μιλώντας στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, οι ανακοινώσεις θα γίνουν στην πανηγυρική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής, στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής που συνεδρίασε από κοινού, την προηγούμενη εβδομάδα, με το Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής και τη συμμετοχή υπουργών, δόθηκαν οι κατευθύνσεις για σειρά μέτρων οικονομικών, φορολογικών, κοινωνικών, για την ανακούφιση των νησιωτών τόσο από τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης αλλά και από την αύξηση του ΦΠΑ.

Στη συνεδρίαση τέθηκε και το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου, της δυνατότητας δηλαδή, να πληρώνουν οι νησιώτες για τις μετακινήσεις τους ανάλογα με τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα. Όπως είπε ο κ. Δρίτσας «πρέπει να βρεθούν πόροι, και μάλιστα ευρωπαϊκοί αφού δεν υπάρχει δυνατότητα από τον προϋπολογισμό της χώρας και εξετάζουμε και αυτή τη δυνατότητα. Δε θέλουμε να δημιουργήσουμε ψεύτικες προσδοκίες κατέληξε ο κ. Δρίτσας αλλά θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».