Τη θέση πως ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, της οποίας και ηγείται, δεν έχει υποχρεώσεις από δάνεια σε τραπεζικά ιδρύματα, υποστήριξε ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Κατά την τοποθέτησή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τη νομιμότητα των δανείων σε ΜΜΕ και κόμματα, ο κ. Κοντομηνάς, δήλωσε πως για λόγους. πατριωτισμού έχει φέρει πάνω από 1 δις ευρώ στην χώρα μας προκειμένου να τα επενδύσει.

Ακόμα ισχυρίστηκε πως το όνομά του δεν περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ γιατί όπως είπε, ποτέ δεν έδωσε εντολή στην HSBC Γενεύης ν' ανοίξει λογαριασμό στη τράπεζα. « Αυτό βεβαιώνεται από την ίδια τη τράπεζα στον οικονομικό εισαγγελέα. Το πώς βρέθηκε η Interamerican με μηδενικό λογαριασμό στη λίστα δεν το ξέρω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις περιπέτειες που έχει με τη δικαιοσύνης ο κ. Κοντομήνας, άφησε ακόμα να εννοηθεί πως κυνηγήθηκε από την κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά λέγοντας πως «έχω υποστεί πολλά». Όπως εξήγησε είχε λογαριασμό ύψους 100 εκατ. ευρώ τον οποίο μετέτρεψε δύο φορές σε προθεσμιακό και privete banking. Ωστόσο όπως είπε η εφορία μεγάλου πλούτου έχουν δεσμεύσει λογαριασμούς του, καθώς θεώρησαν αυτές τις συναλλαγές παράνομες, και άρχισαν να κάνουν «παζάρια» μαζί του για το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει, σημειώνοντας πως αναμένει να δικαιωθεί από τη δικαιοσύνη.

Πάντως ο κ. Κοντομηνάς δέχθηκε ερωτήσεις από βουλευτές, ορισμένες από τις οποίες έκαναν λόγο περί σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους 28,5 εκατ. ευρώ για λογαριασμό του Alpha, στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος ως παρένθετο πρόσωπο ενός «συγκεκαλλυμένου δανεισμού». «Ήταν δικά μου λεφτά, δεν ήταν δάνειο προς το σταθμό», απάντησε ο κ. Κοντομηνάς σχετικά.

Τέλος δήλωσε πως συμφωνεί με το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, διαφωνώντας ωστόσο στον αριθμό των αδειών. «Είμαστε ελεύθεροι να ελέγξουμε τα στοιχεία των άλλων υποψηφίων για τις άδειες και έχουμε βρει στοιχεία και υποβάλει ενστάσεις», είπε για τη διαγωνιστική διαδικασία.