current views are: 6

4 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση12:19

Προσπαθεί να φτιάξει μέτωπο του Νότου ο Τσίπρας – Διοργανώνει Σύνοδο Κορυφής τον Σεπτέμβριο

Κοινό μέτωπο στον Νότο της Ευρώπης θα επιχειρήσει να χτίσει ο Αλέξης Τσίπρας αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο. 

Δημοσίευση 12:19’

Κοινό μέτωπο στον Νότο της Ευρώπης θα επιχειρήσει να χτίσει ο Αλέξης Τσίπρας αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο. 

Κοινό μέτωπο με τις χώρες του Νότου κατά των πολιτικών λιτότητας θέλει να «χτίσει» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προς αυτή την κατεύθυνση σκοπεύει να διοργανώσει μία Σύνοδο Κορυφής τον Σεπτέμβριο, στην Αθήνα.

Στη συνάντηση των συνολικά επτά χωρών -η οποία αναμένεται με τον έως τώρα προγραμματισμό να διεξαχθεί στις 9 Σεπτεμβρίου- θα συμμετέχουν μαζί με την Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Μάλτα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ.

Εδώ και καιρό η ελληνική πλευρά θέλει να προωθήσει την στενότερη συνεργασία των χωρών του νότου επιθυμώντας να βγει μπροστά από τις πολιτικές των μνημονίων και σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη συνεδρίαση θα δοθεί έμφαση στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για επιστροφή της ανάπτυξης, ενίσχυση της απασχόλησης και επιστροφή των επενδύσεων.

Στα τέλη του μήνα ο πρωθυπουργός αναμένεται να βρεθεί και στη Σύνοδο των Ευρωπαίων σοσιαλιστών που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.

Επισημαίνεται ότι η Συνάντηση αναμένεται να λάβει χώρα λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο των «27» στην Μπρατισλάβα που πραγματοποιείται με αντικείμενο το μέλλον της Ευρώπης, στον απόηχο και του Brexit.

Αξίζει να σημειωθεί πως σχετική συζήτηση είχε γίνει κατά τη διμερή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής. Τότε, οι δύο ηγέτες είχαν τονίσει την ανάγκη οι χώρες του Νότου  να διαμορφώσουν τη δική τους αναπτυξιακή πρόταση, μια ιδέα που στηρίζουν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.


σχετικα αρθρα