Για φτηνούς χαρακτηρισμούς από μεριάς των ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο οι ΑΝΕΛ με αφορμή τα σχόλια των κ.κ. Βορίδη, Πλεύρη αναφορικά με την  καταψήφιση της τροπολογίας για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό.

Μάλιστα, οι ΑΝΕΛ μιλώντας σε σκληρή γλώσσα μέσω ανακοίνωσης τους, κατακεραύνωσαν τα δυο κόμματα δηλώνοντας: 

«Θα ήταν προτιμότερο, αυτοί που καλύπτουν και υπερασπίζονται ξεδιάντροπα τους κάθε λογής Γεωργίου και Παπασταύρου και οι οποίοι συνεργάστηκαν σε κυβερνητικό επίπεδο με ακροδεξιούς, όπως τους κ.κ. Βορίδη, Πλεύρη και άλλους, να μην καταφεύγουν σε φτηνούς χαρακτηρισμούς κατά των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Θα ήταν καλύτερα να ντρέπονται και να σιωπούν», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, αναφερόμενη σε σχόλια των δύο κομμάτων σχετικά με τη καταψήφιση από το κόμμα της, τής τροπολογίας για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ως διακριτός πολιτικός φορέας έχουμε αρχές και θέσεις που διαφέρουν από εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε όμως και αυτά που μας ενώνουν με πρώτο από όλα έναν κοινό στόχο: να απαλλάξουμε τη Πατρίδα μας από τα μνημόνια, να πατάξουμε τη διαπλοκή και τη διαφθορά και να βάλουμε τα θεμέλια ώστε να μπει επιτέλους μια τάξη στο κράτος. Οι ταγοί της ασυδοσίας καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό»