Θέμα νομιμότητας για την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας – και γιατρού στο επάγγελμα- Παύλου Πολάκη σε χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο της Σαντορίνης θέτει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφία που έχει αναρτηθεί σε σελίδα του κ. Πολάκη στο Facebook ο ίδιος ήταν παρών, και με την στολή χειρουργείου, σε επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Σαντορίνης προχθές, Τετάρτη. Σύμφωνα τουλάχιστον με το σχόλιο που συνοδεύει την φωτογραφία ο αναπλ. υπουργός συμμετείχε στην επέμβαση.

Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος εγείρει ζήτημα νομιμότητας επικαλούμενο το ασυμβίβαστο άσκησης επαγγέλματος για ένα μέλος της κυβέρνησης.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απηύθυνε επιστολή στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά αναφορικά με τη νομιμότητα της επέμβασης που πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και ιατρός Χειρουργός μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Π. Πολάκης στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, ένα θέμα που προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες.

Ανακύπτει ενδεχόμενα ζήτημα παράβασης της διάταξης του άρθρου 81 παρ. 3 του Συντάγματος που ρητά ορίζει ότι κάθε επαγγελματική δραστηριότητα μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών αναστέλλεται κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους, ζήτημα νομιμότητας ενόψει του ότι το Νοσοκομείο Σαντορίνης έχει με νόμο ενταχθεί στο ΕΣΥ και δεν είναι ιδιωτική κλινική, αλλά και παράλειψης σχετικής ενημέρωσης του κατά τόπο αρμόδιο Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων» αναφέρει ο ΙΣΑ και καταλήγει:

«Τα ερωτήματα που ανακύπτουν, απευθύνονται με κοινοποίηση της παραπάνω επιστολής, και στον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον κ. Υπουργό Υγείας αναμένοντας τις δικές τους ενέργειες και θέσεις με σκοπό την ενημέρωση των ιατρών μελών μας».

Άμεση ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για «απαράδεκτη, γελοία και μίζερη ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών» και τονίζει:

Το ότι έκλεισα το Ιατρειο μου και τα βιβλία της επαγγελματικής μου δραστηριότητας ως οφειλα μετά που έγινα υπουργός ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι απώλεσα την επιστημονική μου ιδιότητα και την ειδίκευση μου στη χειρουργική την οποία Υποχρεούμαι να χρησιμοποιώ όταν κληθώ για βοήθεια είτε από ασθενή ,είτε από συνάδελφο γιατρό όπως επιβάλλει άλλωστε ο όρκος του Ιπποκρατη .

ΥΓ 1με κάτι τέτοιες ανακοινώσεις καταλαβαίνει κανείς το φθόνο και το μίσος που κρύβει η ψυχή του βολεμένου μικροαστού που ακούμπησε όλη του την ύπαρξη στο να είναι η θεραπαινιδα της εξουσίας ,αποκτώντας αξία που ποτέ δε θα κατακτούσε με τις δικές του ηθικές ,πνευματικές η επιστημονικές δυνάμεις.

ΥΓ2 θέλω να μάθω τι στάση κράτησαν οι άλλες παρατάξεις στον ΙΣΑ στην ανακοίνωση αυτή και ειδικά οι αριστερές.