Αν και η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου έφτανε στο τέλος της, στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή τίποτε δεν θύμιζε θερινή περίοδο καθώς υπήρχε μεγάλη κινητικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνεχόμενα ραντεβού με βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, μετά τη σύσκεψη του πρωινού καφέ που έχει μεταφερθεί εκεί λόγω της μετακόμισης, ενώ έδωσε το παρόν και σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που ήταν σε εξέλιξη.

Ουσιαστικά στη ΝΔ βρίσκονται ήδη σε προεκλογική περίοδο και μέχρι να στηθούν οι κάλπες, γεγονός που τα γαλάζια στελέχη δεν το τοποθετούν και πολύ μακριά χρονικά, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πείσει τους πολίτες ότι το κόμμα του αποτελεί την εναλλακτική λύση για τη χώρα. Στην αξιωματική αντιπολίτευση γνωρίζουν ότι και οι πολίτες θέλουν το χρόνο τους, καθώς θεωρούν ότι για τη σημερινή κατάσταση φταίνε οι πολιτικοί.

«Η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα και η πολιτική θα το λύσει», λέει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ στους συνομιλητές του. Κύρια προτεραιότητά του είναι ωστόσο, να αποδείξει στην κοινωνία ότι «δεν είναι όλοι το ίδιο», μήνυμα που έχει προσπαθήσει να περάσει το Μέγαρο Μαξίμου προς τους πολίτες, για ευνόητους λόγους. Άλλωστε η νέα Συμφωνία Αλήθειας που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης δεν απευθύνεται μόνο στους δανειστές, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό η στρατηγική  που έχει χαράξει για το επόμενο κρίσιμο διάστημα ο πρόεδρος της ΝΔ, συνοψίζεται στη φράση συνοψίζεται στη φράση «Σταθερά μαζί με τους πολίτες». Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της είναι σύμφωνα με στενό του συνεργάτη: αμεσότητα και παρεμβάσεις στα ζητήματα της καθημερινότητας.

Προς την κατεύθυνση αυτή ήταν και η πρόσφατη επίσκεψη στις πληγείσες από την πυρκαγιά, περιοχές της Εύβοιας, ενώ όπου κρίνεται σκόπιμο ο κ. Μητσοτάκης θα παρεμβαίνει όπως το έπραξε και με το ζήτημα της ασφάλειας, με αφορμή τα τελευταία φαινόμενα ανομίας, υπό την ανοχή της κυβέρνησης, όπως καταγγέλθηκε από τη ΝΔ.

Η λογική με την οποία απευθύνεται ο πρόεδρος της ΝΔ στους πολίτες κατά τις συναντήσεις που έχει στις περιοδείες του, κινείται πάνω στη «γλώσσα της αλήθειας». Ο ίδιος, όπως λέει στους συνομιλητές του, έχει επιλέξει την ειλικρίνεια στην άσκηση της πολιτικής του, καθώς θεωρεί πως είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσει τους πολίτες που έχουν βαρεθεί και έχουν κουραστεί με τα ψέματα της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα.

Οι πρωινές συσκέψεις του γαλάζιου επιτελείου θα σταματήσουν μόνο για λίγες ημέρες το Δεκαπενταύγουστο, όταν ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο πατρικό της οικογένειάς του στη Μάνη, ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Ηράκλειο και οι υπόλοιποι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ επίσης για λίγα εικοσιτετράωρα εκτός Αθήνας, αλλά «με τα laptop τους ανοικτά», όπως τους ζήτησε χαρακτηριστικά.