Μια νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ ξέσπασε σήμερα με αφορμή τη ΔΕΗ και τα σχέδια ιδιωτικοποίησης. Αφορμή οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και τα πυρά κατά Πιτσιόρλα. Για απαξίωση της εταιρείας κάνει λόγο η ΝΔ.

Ο Π. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στη Real News δήλωσε «κατηγορηματικά αντίθετος στην πώληση του 17% της ΔΕΗ», τονίζοντας πως «αυτή ακριβώς είναι η θέση της κυβέρνησης» και καταφέρθηκε κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλα.

«Το γεγονός ότι το 17% της εταιρείας είχε περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ επί των ημερών των προηγουμένων κυβερνήσεων δεν σημαίνει πως πρέπει να πωληθεί», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός. «Αυτό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «το γνωρίζει ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος εμφανίζεται τώρα να κάνει πως το αγνοεί - και αυτό γεννά ερωτήματα».

Σχολιάζοντας ο τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας δήλωσε ότι η μεγαλύτερη δημόσια εταιρεία, η ΔΕΗ, με την καθοδήγηση του αρμόδιου υπουργού κ. Σκουρλέτη βαδίζει ταχύτατα στο δρόμο της καταστροφής.

Όπως ανέφερε τα ανείσπρακτα υπόλοιπα της εταιρείας αγγίζουν τα 3 δισ ευρώ, «πληρώνοντας το τίμημα της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών, αλλά και της προεκλογικής παραίνεσης του ΣΥΡΙΖΑ ‘Δεν Πληρώνω'".

Συμπλήρωσε ότι η ΔΕΗ επίσης οφείλει στους προμηθευτές της υπόλοιπα 6 μηνών και τα ορυχεία υπολειτουργούν, καθώς οι υπεργολάβοι και οι εργαζόμενοί τους παραμένουν απλήρωτοι.

«Ο κ. Σκουρλέτης, τη στιγμή που η βιωσιμότητα της ΔΕΗ αλλά και της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στο σημείο μηδέν, επιμένει στις χρεοκοπημένες αντιλήψεις του κρατισμού, που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Βασικό μέλημά του είναι να μην αλλάξει τίποτα στην εταιρία. Ο δρόμος της πλήρους απαξίωσης είναι ορθάνοιχτος και για τη ΔΕΗ. Τα επαναλαμβανόμενα "είπα - ξείπα" του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησής του ρίχνουν στα τάρταρα την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε ο κ. Σκρέκας.