«Λάβρος» κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Οι περισσότεροι στην κυβέρνηση είναι εναντίον των επενδύσεων και θα κάνουν τα πάντα για να μην γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις» τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης, στον απόηχο του εγγράφου, που αποκάλυψε η Καθημερινή ότι το υπουργείο Πολιτισμού προτίθεται να χαρακτηρίσει ως «αρχαιολογικό χώρο» το σύνολο σχεδόν της έκτασης στο Ελληνικό, αλλά και της διαμάχης Σκουρλέτη – ΤΑΙΠΕΔ για τη «μικρή ΔΕΗ».

«Αν η υπάρξει αρχαίων στο Ελληνικό ήταν ανέκδοτο θα ήταν ευφάνταστο» σχολίασε δηκτικά ο ανεξαρτήτως βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, προσθέτοντας ότι είναι αδιανόητο να μιλάμε για αρχαία, από τη στιγμή που το Ελληνικό λειτουργούσε για χρόνια ως αεροδρόμιο.

Όπως δήλωσε με νόημα ο ανεξάρτητος βουλευτής, ανέκαθεν οι περισσότερες υπηρεσίες έθεταν προσκόμματα στους επενδυτές τα οποία αυτοί προσπαθούσαν να ξεπεράσουν καταφεύγοντα «στις γνωστές μεθόδους.»

Είπε πάντως ότι δεν μπορεί να ξέρει αν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα πίσω από αυτό, λέγοντας με νόημα ότι παλαιοτέρα υπήρχαν κυκλώματα και αν κάποιος ήθελε να κάνει μια επένδυση εμφάνιζαν μελέτες και δημιουργούσαν προσκόμματα, με αποτέλεσμα ο επενδυτής προσπαθήσει να τα ξεπεράσει ακολουθώντας τις «γνωστές ελληνικές μεθόδους».

Για την υστέρηση στα έσοδα τον Ιούλιο σχολίασε ότι «η κυβέρνηση βγάζει νούμερα από το καπέλο σαν μαθητευόμενος μάγος». «Η κυβέρνηση φοβάται να πει στο λαό τι τον περιμένει τα επόμενα χρόνια, με το μεσοπρόθεσμο θα φανεί τι έχει υπογράψει ως το 2019» τόνισε.

Εκτίμησε δε ως πιθανό το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του δημοσιονομικού κόφτη. «Ο κόφτης όμως θα είναι τότε το μικρότερο των προβλημάτων μας» προειδοποίησε ο Χάρης Θεοχάρης