Επίθεση κατά της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο facebook, τονίζοντας ότι ''τις καφενειακές θεωρίες συνωμοσίας του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν αρκετά στελέχη της ΝΔ. 

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη:

Και να που ξαφνικά πολλά στελέχη της ΝΔ συμφωνούν ξανά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Θα ακούσατε τη θεωρία τους: "Τα μνημόνια δεν ήρθαν γιατί είχαμε ένα κομματικό σπάταλο κράτος, διεφθαρμένο και άδικο... Τα μνημόνια ήρθαν επειδή παρουσιάσαμε διογκωμένο το έλλειμμα του 2009! Αν το έλλειμμα το παρουσιάζαμε μικρό, δεν θα είχαμε ανάγκη από μνημόνια και θα συνεχίζαμε να τρώμε μέχρι και σήμερα με χρυσά κουτάλια. Και γιατί διογκώσαν κάποιοι το έλλειμμα; Μα ήταν σχέδιο των ξένων. Για να θέσουν τη χώρα σε καθεστώς επιτροπείας και να την αγοράσουν φτηνά".

Αυτές τις καφενειακές θεωρίες συνωμοσίας που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει κυβέρνηση, επαναλαμβάνουν αυτές τις μέρες αρκετά στελέχη της ΝΔ (μαζί βέβαια με τους ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΗΤΕΣ). Αφορμή, η παραπομπή και πάλι, του πρώην προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης ελλείμματος. Το πώς μπορεί ένας δικαστής να κρίνει ''ποιο είναι το αληθινό έλλειμμα'' - κόντρα στις ελληνικές και ευρωπαϊκές στατιστικές αρχές και την ελληνική Βουλή - περιμένουμε να το ... ζήσουμε. 

Όμως μέχρι τότε οι πολιτικοί ηγέτες - και δη αυτοί που θέλουν να εκφράσουν τον χώρο της προοδευτικής λογικής - πρέπει να πάρουν θέση. Αν το έλλειμμα στα χαρτιά ήταν λιγότερο, τα λεφτά στα ταμεία θα ήταν περισσότερα; Η ελληνική οικονομία θα ήταν παραγωγική, ανταγωνιστική, θα είχαμε μικρότερη ανεργία; Το ερώτημα είναι απλό: Τα μνημόνια έφεραν την κρίση ή η κρίση έφερε τα μνημόνια; Αν οι πολιτικοί που κυβέρνησαν συνεχίσουν να αρνούνται τις ευθύνες τους... αν συνεχίσουμε να μη βλέπουμε τις αίτιες που μας έφεραν μέχρι εδώ, δεν θα καταφέρουμε ποτέ να ξεφύγουμε από την κρίση. Θα καταλήξουμε σαν εκείνους τους μεθύστακες των χωριών που όλη μέρα αραδιάζουν παραμύθια για μεγάλες ζωές που κάποιοι τους τις ψαλίδισαν γιατί ζήλεψαν την ομορφιά τους. Μεθύστακες των κόκκινων καφενείων, των μπλε, των πράσινων; 

Τι σημασία έχει; Το ψέμα είναι ίδιο.