Για παλινωδίες, καθυστερήσεις και έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις αποκρατικοποιήσεις την συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες.

Σε ανακοίνωσή του ο τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει ότι «μετά τα δάκρυα του θλιβερού κ. Σπίρτζη, περάσαμε στους λεονταρισμούς του κ. Σκουρλέτη».

«Ο κ. Σκουρλέτης είναι ο υπουργός που με την υπογραφή του, στέλνει το σύνολο των μετοχών του Δημοσίου στη Δ.Ε.Η., την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ κ.ά στο Υπερ Ταμείο, που όπως είναι γνωστό, ελέγχουν οι ξένοι και οι αποφάσεις του δεν περνάνε από τη Βουλή», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Ακόμα δηλαδή κι αν έφευγε το 17% της Δ.Ε.Η. από το ΤΑΙΠΕΔ, είναι Νόμος του Κράτους με υπογραφή Σκουρλέτη να μεταφερθεί στο Υπερ Ταμείο. Η διαφορά στις δυο επιλογές, είναι ότι στο Υπερ Ταμείο υπάρχει λίγος χρόνος παραπάνω».

Με δυο λόγια, η Κυβέρνηση στις αποκρατικοποιήσεις, προσπαθεί ν' αγοράσει χρόνο και τίποτα παραπάνω. Είναι καθαρό, ότι στους λεονταρισμούς του κ. Σκουρλέτη δεν υπάρχει καμία ουσία, όπως δεν υπήρχε και στα δάκρυα του κ. Σπίρτζη, υπάρχουν όμως συνέπειες και μάλιστα πολύ σοβαρές. Οι παλινωδίες, οι καθυστερήσεις και η παντελής έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου, κρατούν την οικονομία στην ύφεση, όπου επιστρέψαμε με καθαρή ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ύφεση επιβαρύνει δραματικά τους δημοσιονομικούς στόχους και την ανεργία και κρατά τη χώρα στο φαύλο κύκλο της φτωχοποίησης και του ξεπουλήματος του εθνικού μας πλούτου, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση αγοράζει χρόνο για λογαριασμό της και τον στερεί από τη χώρα και τους πολίτες της», προσθέτει σε άλλο σημείο.