Σε περίπου εξήντα μέρες από σήμερα και ένα μήνα ακριβώς μετά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ όπου θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η ΝΔ μετά τις εκλογές, θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο Επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, που θα έχει ως στόχο την δημιουργία «από την αρχή μιας σύγχρονης, ανοιχτής, δημοκρατικής, ευρωπαϊκής πολιτικής Νεολαίας», όπως έχει προαναγγείλει ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ.

Προς την κατεύθυνση αυτή εργάζονται ήδη και παρά το θέρος, τα μέλη της επταμελούς Διοικούσας Επιτροπής, Νίκος Σωτηρόπουλος (Συντονιστής), Κατερίνα Οικονόμου, Γιάννης Δελακουρίδης, Βασίλης Τσιατσιάμης, Πάρις Σκιαδόπουλος, Άκης Θεοχάρης και Δήμητρα Λυγούρα. Μάλιστα τα συγκεκριμένα γαλάζια στελέχη, όπως προβλέπεται, δεν δικαιούνται να θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, το όνομα που «παίζει» δυνατά ως υποψήφιος επικεφαλής της γαλάζιας νεολαίας, είναι αυτό του Παύλου Μαρινάκη, ενώ εισηγήσεις υπάρχουν και για τον Κώστα Δέρβο. Επίσης, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η ηγεσία της ΝΔ φέρεται να διατηρεί την εμπιστοσύνη της, στους Γραμματείς ΔΑΠ ΑΕΙ και ΤΕΙ, Γιάννη Αναστασόπουλο και Κώστα Μεϊντή, αντίστοιχα.

Τα μέλη της επταμελούς Επιτροπής πάντως, θα συνεχίσουν τις επισκέψεις τους και τις επαφές τους σε όλη την Ελλάδα για να έχουν συνομιλίες με τα τοπικά στελέχη της ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα όπως έλεγε ένας από τους 7, στο newpost.gr, «η σαφής εντολή που έχουμε πάρει από τον κ. Μητσοτάκη, είναι “όλοι στο παιχνίδι”». Παράλληλα το μήνυμα που στέλνεται από την ηγεσία, είναι πως προσωπικές στρατηγικές και ανταγωνισμοί που βλάπτουν την παράταξη, δεν θα γίνουν ανεκτοί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ, έπειτα από το φιάσκο του Συνεδρίου της Θεσσαλονίκης την περασμένη άνοιξη, όπου έλαβαν χώρα πρωτοφανή γεγονότα νομής της κομματικής εξουσίας, είχε δηλώσει πως στόχος του είναι μια «μια υγιής οργάνωση, που δεν θα εξαρτά την λειτουργία της από βαρόνους με προσωπικά συμφέροντα». Παράλληλα είχε απευθύνει κάλεσμα προς «όλες τις νέες και τους νέους της Ελλάδας, είτε ζουν εδώ, είτε στο εξωτερικό, να έρθουν μαζί μας σε αυτό το νέο ξεκίνημα για να κάνουμε μαζί πράξη το άνοιγμα στη νέα γενιά».

Η ημερομηνία επανίδρυσης (14-16 Οκτωβρίου), οπότε και θα πραγματοποιηθεί και το Συνέδριο, επελέγη συμβολικά διότι στις 17 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 42 χρόνια από την ίδρυση της γαλάζιας νεολαίας. Και όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ «στις 17 Οκτωβρίου του 2016, ακριβώς 42 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η ΟΝΝΕΔ θα έχει κάνει αυτήν τη νέα αρχή».