Στο θέμα της φυλάκισης των Σακκά - Σεϊσίδη και τις δηλώσεις του Γ. Κυρίτση αναφέρθηκε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, τονίζοντας ότι στην κυβέρνηση μπορούν να υπάρχουν αποκλίσεις, ίδιως όταν αφορούν ιδεολογικά ζητήματα. 

Όπως τόνισε ο κ. υπουργός πρόκειται για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα και δεν αφορούν κακουργήματα, ενώ σε σχέση με την θέση του κ. Κυρίτση στο συγκεκριμένο θέμα, τόνισε :

Υπάρχει συμφωνία στις βασικές κυβερνητικές επιλογές. Σε επιμέρους θέματα, ιδίως όταν αφορούν ιδεολογίες, μπορεί να υπάρχει απόκλιση. 
Δεν μπορώ να μιλήσω για τις δηλώσεις του κ. Κυρίτση. Βρήκα κάποια σημεία που συμφωνώ και κάποια σημεία που διαφωνώ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κάνουμε τη δουλειά που ανέθεσε η πολιτεία. 

Πρόσθεσε δε ότι οι δύο άνδρες κατηγορούνται για μια πράξη και θα τους δικάσει το δικαστήριο και συμπλήρωσε ότι ''δεν διαφωνεί με την δήλωση του Κυρίτση, δεν μπορεί όμως να πει αν έκαναν ή δεν έκαναν κάτι γιατί θα προκαταβάλει τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκεύπουλο:

Δουλειά του κράτους είναι και η νομιμότητα και η υπεράσπιση. 

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ Παρασκευόπουλος μίλησε και για τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για το παραδικαστικό κύκλωμα, υπογραμμίζοντας ότι υποδηλώνουν ''άσκηση ελευθερίας''.

Πρόκειται για δηλώσεις που δεν θα μπορούσε να κάνει ο υπουργός ο ίδιος. Αν μιλήσω από τη θέση του υπουργού, το επόμενο που μου ερωτηθεί είναι τι κάνεις και τι δεν κάνεις. Η θέση του υπουργείου πρέπει να φαίνεται από πράξεις. Οι υπόλοιποι υπουργοί έχουν περισσότερη άνεση λόγου γιαυτό. Μπορούν να εκφράζονται πιο ελεύθερα. 

Αν οι δηλώσεις του κ  Πολάκη αφορούσαν το σύνολο της Δικαιοσύνης, θα με έβρισκαν προβληματισμένο. Δεν έχω καταλάβει όμως αυτό. Μπορεί να κάνει όμως θεσμική κριτική.Προτιμώ να αναφέρονται γενικόλογα, παρά συγκεκριμένα. Τη γενική διατύπωση κάποιων θέσεων τη θεωρώ άσκηση ελευθερίας. 

Ο κ. Παρασκευόπουλος, ερωτώμενος, επίσης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε ότι θα ήθελε να προχωρούσε πιο γρήγορα, ενώ σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες, τόνισε ότι ''σε γενικές γραμμές συμφωνεί με ένα νομοθέτημα που φέρνει τάξη στα τηλεοπτικά πράγματα''.