Την σχετική δυσαρέσκειά του για το έργο που θα γίνει στο Ελληνικό εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο:

Αναγκαστικά θα γίνει το έργο στο Ελληνικό. Δική μου άποψη ήταν να γίνει το σχέδιο που είχε εκπονήσει το Μετσόβιο. Πρόκειται πλέον όμως για ανάγκη να διεκπεραιώνεις πολιτική σε καθημερινή βάση. Με όλα τα πράγματα γίνεται έτσι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πολιτικό σχέδιο. 

Την ίδια στιγμή, σε σχέση με το ζήτημα της σύλληψης Σακκά - Σεϊσίδη τόνισε ότι αναφέρθηκε στο θέμα τους τόσο επειδή είναι στην επικαιρότητα, όσο επειδή υπήρξαν καταγγελίες των συλληφθέντων για κακομεταχείριση τους από την αστυνομία. 

«Κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρο των αρχών και έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει μια αντιτρομοκρατία για την οποία βάζω μέσα σε πολλά εισαγωγικά, η οποία σε πάρα πολλές περιπτώσεις ενορχηστρώνεται από τα ΜΜΕ. Τότε υπάρχει πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κυρίτσης δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι αυστηρή στο θέμα της τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος πιστεύει τη φράση ότι «είναι καλύτερα να βρίσκονται 10 ένοχοι εκτός φυλακής παρά ένας αθώος μέσα.» 

Κληθείς να σχολιάσει αν οι συγκεκριμένες συλλήψεις ήταν επιτυχία της αστυνομίας, ο βουλευτής είπε ότι η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, όταν υπάρχει ένταλμα ακολουθεί η σύλληψη.

Υπογράμμισε ακόμα ότι από την περίοδο που ανέλαβε υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Τόσκας, τα πράγματα στην αστυνομία έχουν βελτιωθεί. 

Ειδικά για τους Σακκά και Σεϊσίδη τόνισε ότι το δικαστήριο θα κρίνει αν είναι ένοχοι, ωστόσο - χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στους συγκεκριμένους - είπε ότι υπάρχουν στοιχεία στοχοποίησης στις υποθέσεις που εμπλέκονται. 

Δείτε το βίντεο: