current views are: 10

9 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση20:02

Συγχαρητήρια από τον πολιτικό κόσμο της χώρας στην Άννα Κορακάκη

Τα συγχαρητήρια τους στην Χρυσή Ολυμπιονίκη, Άννα Κορακάκη εξέφρασε μέσω των social media η πολιτική και ποιτιακή ηγεσία της χώρας.

Δημοσίευση 20:02’

Τα συγχαρητήρια τους στην Χρυσή Ολυμπιονίκη, Άννα Κορακάκη εξέφρασε μέσω των social media η πολιτική και ποιτιακή ηγεσία της χώρας.

Tα συγχαρητήρια της στην Χρυσή Ολυμπιονίκη, Άννα Κορακάκη εξέφρασε μέσω των social media η πολιτική ηγεσία της χώρας.

Μεταξύ αυτών, o Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος​ και πολλοί ακόμοι που θέλησαν να εκφράσουν τον θαυμασμό τους στην νεαρή ολυμπιονίκη.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος πέρα από το συγχαρητήριο τηλεγράφημα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την χρυσή ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, την οποία και συνεχάρη, τόσο την ίδια όσο και τον πατέρα της.

Νωρίτερα ο Προκόπης Παύλοπουλος έστειλε το ακόλουθο τηλεγράφημα στην 20χρονη πρωταθλήτρια: 

«Η χρυσή ολυμπιακή επιτυχία σου, πραγματικά κορυφαίο αθλητικό επίτευγμα, κάνει υπερήφανη την Πατρίδα μας» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Άννα Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 25μ. στο αεροβόλο πιστόλι στο άθλημα της σκοποβολής .

«Μαζί με τα συγχαρητήριά μου σου εύχομαι με την ίδια δύναμη και την ίδια ακρίβεια να επιτυγχάνεις όλους τους στόχους της ζωής σου. Θερμούς χαιρετισμούς και ανάλογα συγχαρητήρια στον άξιο Πατέρα σου»

«Οι σπουδαίες ικανότητες και η επιμονή σου, σε οδήγησαν στην κορυφή! Θερμά συγχαρητήρια, ‘Αννα!», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του για το χρυσό μετάλλιο της ‘Αννας Κορακάκη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής παρακολούθησε σήμερα από κοντά τις προσπάθειες, τόσο των Ελλήνων αθλητών της κωπηλασίας, όσο και της Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη στον ημιτελικό και τον τελικό της σκοποβολής. Αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο πιστόλι 25μ. από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Άννα Κορακάκη με το σημερινό χρυσό μετάλλιο συνεχίζει να γράφει ιστορία. Και μάλιστα την πιο λαμπρή σελίδα του ελληνικού αθλητισμού. Το να πετύχει ένας αθλητής να κατακτήσει σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων δύο μετάλλια μέσα σε 48 ώρες, στην ηλικία των 20 ετών, είναι κάτι μοναδικό και συγκλονιστικό. Οι καρδιές όλων των Ελλήνων χτυπούσαν για την Άννα, για την επιτυχία της και για τη μεγάλη διάκριση που πέτυχε. Συγχαρητήρια στην ίδια και στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στον πατέρα της, που με τη βοήθειά τους έδωσαν όλα εκείνα τα περιθώρια στην Άννα να αναδειχθεί Ολυμπιονίκης και να σηκώσει έναν ολόκληρο λαό, τον ελληνικό, στα ουράνια. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους αθλητές και τις αθλήτριες της κωπηλασίας, που σήμερα πέτυχαν με την εξαιρετική απόδοσή τους, την συμμετοχή τους στον τελικό των αγωνισμάτων τους. Οι ευχές όλων μας είναι μαζί τους».

Τα συγχαρητήρια στην 20χρονη αθλήτρια εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας την «Καταπληκτική».

 

Η ΝΔ μέσω της υπεύθυνης του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Άννα Καραμανλή θέλησε να συγχαρεί την Άννα Κορακάκη για την επιτυχία που σημείωσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες δηλώνοντας:«Η Άννα Κορακάκη συνεχίζει να κατακτά κορυφές και να σηκώνει την Ελληνική σημαία όλο και ψηλότερα. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης εκφράζει με τον πιο αυθεντικό τρόπο την Ελλάδα που μάχεται και πετυχαίνει τους στόχους της

Η κα Καραμανλή επισημαίνει πως η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και η ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου γεμίζει με αισιοδοξία όλους τους Έλληνες και ευχαριστεί την Άννα Κορακάκη για τις μεγάλες στιγμές που μας χάρισε.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Θερμά συγχαρητήρια κ. Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Κάνατε την Δράμα , την Μακεδονία και ολόκληρη την Ελλάδα υπερήφανη. Για άλλη μία φορά καταφέρατε να ανατριχιάσουν οι απανταχού Έλληνες, και πόσο μάλλον αυτή τη φορά που ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος από την Βραζιλία σε όλον τον κόσμο. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας»

Η 20χρονη αθλήτρια ανέβηκε στη πρώτη θέση του βάθρου, κάνοντας την καλύτερη επίδοση στα 25μ στη σκοποβολή με πιστόλι γυναικών.

«Μπράβο Άννα Κορακάκη, μας έκανες όλους τους Έλληνες υπερήφανους», αναφέρει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην σκοποβολή από την Άννα Κορακάκη.


σχετικα αρθρα