Την μεταρρύθμιση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό υπερασπίστηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, με το νέο ασφαλιστικό προστατεύεται το 80% των συνταξιούχων, που έχει τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Ταυτόχρονα διέψευσε τα περί νέων μειώσεων για τους συνταξιούχους, τοποθετούμενος επί της απόφασης του υπουργείου να επιβάλει την παρακράτηση 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ σε κάθε κύρια σύνταξη των πολυ-δικαιούχων, κι όχι μόνο σε μία όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε ότι οι περισσότεροι δικαιούχοι θα δουν αύξηση στα χρήματα που λαμβάνουν, καθώς στο εξής η παρακράτηση υπέρ το ΕΟΠΥΥ θα υπολογίζεται με βάση το πραγματικό καταβαλλόμενο ποσό, κι όχι την «εικονική» σύνταξη, που είναι «πολύ μεγαλύτερη».

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ακόμα πως το βασικό χαρακτηριστικό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι η ισονομία και διερωτήθηκε αν είναι δίκαιο όσοι λαμβάνουν μία σύνταξη να έχουν δυσμενέστερη μεταχείριση, με δεδομένο ότι μέχρι τώρα οι πολυ-δικαιούχοι δεν κατέβαλαν εισφορά για το σύνολο του εισοδήματός τους, αλλά μόνο για μία σύνταξη.