Κατρούγκαλος: Με το ασφαλιστικό προστατεύουμε το 80% των συνταξιούχων

Κατρούγκαλος: Με το ασφαλιστικό προστατεύουμε το 80% των συνταξιούχων

Την μεταρρύθμιση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό υπερασπίστηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, με το νέο ασφαλιστικό προστατεύεται το 80% των συνταξιούχων, που έχει τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Ταυτόχρονα διέψευσε τα περί νέων μειώσεων για τους συνταξιούχους, τοποθετούμενος επί της απόφασης του υπουργείου να επιβάλει την παρακράτηση 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ σε κάθε κύρια σύνταξη των πολυ-δικαιούχων, κι όχι μόνο σε μία όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε ότι οι περισσότεροι δικαιούχοι θα δουν αύξηση στα χρήματα που λαμβάνουν, καθώς στο εξής η παρακράτηση υπέρ το ΕΟΠΥΥ θα υπολογίζεται με βάση το πραγματικό καταβαλλόμενο ποσό, κι όχι την «εικονική» σύνταξη, που είναι «πολύ μεγαλύτερη».

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ακόμα πως το βασικό χαρακτηριστικό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι η ισονομία και διερωτήθηκε αν είναι δίκαιο όσοι λαμβάνουν μία σύνταξη να έχουν δυσμενέστερη μεταχείριση, με δεδομένο ότι μέχρι τώρα οι πολυ-δικαιούχοι δεν κατέβαλαν εισφορά για το σύνολο του εισοδήματός τους, αλλά μόνο για μία σύνταξη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο