Τα θερμά του συγχαρητήρια εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Άννα Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου στην κατηγορία του πιστολιού 25 μ. του αθλήματος της σκοποβολής.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: 

Η επιτυχία της Ελληνίδας αθλήτριας έχει ιστορικές διαστάσεις, καθώς κατάφερε να κατακτήσει 2 μετάλλια στην ίδια Ολυμπιάδα. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στην οικογένειά της και ιδιαιτέρως στον πατέρα και προπονητή της, οι οποίοι στήριξαν την αθλήτρια στον δρόμο για το ιστορικό της κατόρθωμα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:

«Η Άννα Κορακάκη, που μέσα σε δύο μέρες και έπειτα από έντονο συναγωνισμό πέτυχε να κατακτήσει ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο,  γέμισε όλους τους Έλληνες με χαρά και περηφάνια. Με τον άθλο της αυτό, στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιάδα, η 20χρονη πρωταθλήτρια από την Δράμα κατάφερε να γίνει η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια της χώρας μας που κερδίζει δύο μετάλλια στην ίδια οργάνωση, έπειτα από τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα το 1912 στη Στοκχόλμη. Μία τέτοια επιτυχία και τόσο σημαντική διάκριση αντικατοπτρίζει την πολύ καλή και συστηματική δουλειά που γίνεται τόσο από τους Έλληνες αθλητές όσο και από τους προπονητές τους. Αξίζουν λοιπόν θερμά συγχαρητήρια στη χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, όπως επίσης και στην οικογένεια της που την στήριξε και της συμπαραστάθηκε, καθώς σε τόσο δύσκολους καιρούς και  παρά τις αντίξοες συνθήκες, κατάφερε να κρατήσει ψηλά την ελληνική σημαία. Επίσης, εύχομαι ολόψυχα συγχαρητήρια στους αθλητές και στις αθλήτριες της κωπηλασίας, με την ευχή για μια σημαντική διάκριση και στους τελικούς».