Παραιτήθηκε πριν από λίγο από εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για το Μεσοπρόθεσμο ο Ανδρέας Μακρυπίδης. Την παραίτηση του από εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών δήλωσε ο κ. Α. Μακρυπίδης και στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ κ. Β. Εξαρχο.

Οι επίσημοι λόγοι της παραίτησης δεν έχουν γίνει γνωστοί ωστόσο ο κ. Μακρυπίδης εφέρετο δυσαρεστημένος από την μη υπουργοποίηση του κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Ο ίδιος πάντως σε ιδιωτικές συζητήσεις δεν άφησε καμία αιχμή κατά των επιλογών του Πρωθυπουργού αποδίδοντας το γεγονός ότι έμεινε εκτός κυβέρνησης στις καραμπόλες που έγιναν την τελευταία στιγμή αλλά και στην επιλογή προσώπων που δεν ήταν αναμενόμενο να τους προταθεί κυβερνητική θέση.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μακρυπίδης είχε στηρίξει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΚΤΕ Οικονομικών αλλά και στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή.

Ο Στάθης Κουτμερίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Σερρών θα τεθεί τελικά εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, μετά την αιφνίδια παραίτηση του Ανδρέα Μακρυπίδη.