Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν τελικά περισσότερες από τέσσερις τηλεοπτικές άδειες άφησε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Στη ζωή ποτέ μην λες ποτέ [...] Θα το δούμε», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να λέμε πως τα πράγματα θα κινηθούν με μία λογική απολυτότητας».

Πάντως, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι η δημοπρασία των αδειών θα γίνει με διαφάνεια και ότι η ανάθεση του έργου στην εταιρεία Singular Logic αποδεικνύει τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ανακοινώθηκε ο οριστικός κατάλογος των υποψηφίων για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με το Mega Channel να μένει οριστικά εκτός διαγωνισμού. 

Ερωτηθείς για τις ιδιωτικές επενδύσεις στο Ελληνικό και της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε πως τα έργα θα υλοποιηθούν κανονικά.

Όταν ρωτήθηκε ειδικά για τις ενστάσεις που υπήρξαν από στελέχη της κυβέρνησης για τις συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις, ο υπουργός έκανε λόγο για «μεγάλο θόρυβο» που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, και απέδωσε τις επίμαχες διαφοροποιήσεις σε μία συνολική προσπάθεια ενίσχυσης των συμφερόντων του Δημοσίου στα έργα.

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση έχει πατήσει το λόγο της για προστασία των κύριων συντάξεων, αντιτείνοντας πως «αυτή η κυβέρνηση έχει στο DNA της την κοινωνική ευαισθησία».