Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο προσφυγικό, καταγγέλλοντας την μη πρόσκληση του ίδιου και στελεχών της Αυτοδιοίκησης στη σύσκεψη στην Κρήτη, εκφράζει ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης μετά την ανακοίνωση για έλευση 2.000 προσφύγων στο νησί.

Παράλληλα θέτει σειρά ερωτημάτων στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με την δημιουργία camp προσφύγων.

«Σε μια ακόμα επίσκεψη κυβερνητικού στελέχους σήμερα στο Ηράκλειο, του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ενημερωθήκαμε με έκπληξη ότι «μας κάνουν την χάρη να τελειώσει η τουριστική περίοδο και αμέσως μετά να φέρουν στην Κρήτη για αρχή... τους πρώτους 2.000 μετανάστες» αναφέρει ο κ. Αυγενάκης σε ανακοίνωσή του.

«Σαφέστατα, ως Νέα Δημοκρατία μας βρίσκει αντίθετους ο τρόπος διαχείρισής του και για αυτό έχουμε έγκαιρα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση» προσθέτει ο βουλευτής της ΝΔ.

Επίσης αναφέρει: «Πόσο περήφανοι μπορεί να νιώθουν άραγε όσοι έκαναν το λάθος να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο νησί μας; Την πιο καταστροφική κυβέρνηση των τελευταίων ετών για την χώρα και την Κρήτη!».

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρει ακόμα ότι «το βέβαιο είναι ότι ακόμα και οι κυβερνητικοί βουλευτές της Κρήτης που είχαν ενημερωθεί για την σημερινή σύσκεψη απέφυγαν να εμφανιστούν. Γιατί όλους εμάς, που δεν ανήκουμε στο ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγαν ή αμέλησαν να μας προσκαλέσουν...».

 Ο βουλευτής της ΝΔ με νέα ανακοίνωσή του, θέτει μια σειρά από ερωτήματα και συγκεκριμένα:

-Γιατί δεν κλήθηκαν όλοι οι αυτοδιοικητικοί της Κρήτης, παρά μόνο οι επικεφαλής των πρωτευουσών Δήμων των νομών της Κρήτης;

-Ο κ. Λαμπρινός συμμετείχε ως πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ή ως δήμαρχος Ηρακλείου;

- Ποιες ήταν οι αποφάσεις της σημερινής σύσκεψης και ποιον δεσμεύουν;

-Πώς προκύπτει ο αριθμός των 2.000 μεταναστών που «μας αναλογεί….»; που όπως φαίνεται συμφώνησαν οι συμμετέχοντες της σημερινής σύσκεψης.

-Έχουν εντοπιστεί οι χώροι φιλοξενίας μεταναστών και ποιοι είναι; Και αν δεν έχουν εντοπιστεί, πρώτα συμφωνούμε στον αριθμό και μετά αναζητούμε χώρους φιλοξενίας;

-Δεν θα έπρεπε η τοπική κοινωνία να γνωρίζει;

-Επειδή η ευαισθησία και ο ανθρωπισμός δεν ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να μας απαντήσουν, γιατί δεν προσκλήθηκαν όλοι οι βουλευτές της Κρήτης, όλων των κομμάτων, στην σημερινή σύσκεψη;

-Ποιος τελικά είχε την ευθύνη της σύνθεσης της σημερινής σύσκεψης, ο κ. Μουζάλας, ο κ. Λαμπρινός ή η Περιφέρεια Κρήτης;