Σε διάψευση δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για μειωμένες συντάξεις προχώρησε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος χαρακτηρίζοντάς τα ανακριβή και κάνοντας λόγο για κακοήθη κριτική.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» ο  κ. Πετρόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν νέες παρεμβάσεις και ανέφερε ότι οι «επικουρικές δεν θα είναι στο άθροισμα τους 1.300, το σύνολο μπορεί να είναι μεγαλύτερο»

Όσον αφορά τις παρακρατήσεις στις συντάξεις τόνισε ότι το ποσοστό της παρακράτησης υπολογίζεται με βάση τα πραγματικά δεδομένα και μάλιστα προκύπτει και μια μικρή αύξηση.

Για το εφάπαξ δήλωσε ότι ήδη δόθηκαν πάνω από 3.000 εφάπαξ για το ταμείο πρόνοιας δημόσιων υπαλλήλων μετά από τρία χρόνια που δεν καταβάλλονταν καθόλου. Ειδικότερα, δήλωσε: «Είχαμε προϋπολογίσει για 2000 εφάπαξ και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Στο ΙΚΑ τον Οκτώβριο θα δοθούν πάνω από 1800 εφάπαξ».

Τέλος , έκανε λόγο για μιζέρια όσων δεν βλέπουν την προσπάθεια που γίνεται και τα αποτελέσματα που ήδη υπάρχουν για τη χώρα.