current views are: 9

11 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση19:13

Διευκρινίσεις και από τον δήμο Ηρακλείου για τη σύσκεψη υπό τον Μουζάλα

Σε διευκρινίσεις για τη σημερινή συνάντηση, με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα όπου και ανακοινώθηκε η δημιουργία προσφυγικού camp στην Κρήτη, έδωσε μετά την Περιφέρεια Κρήτης και ο δήμος Ηρακλείου.

Δημοσίευση 19:13’

Σε διευκρινίσεις για τη σημερινή συνάντηση, με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα όπου και ανακοινώθηκε η δημιουργία προσφυγικού camp στην Κρήτη, έδωσε μετά την Περιφέρεια Κρήτης και ο δήμος Ηρακλείου.

Σε διευκρινίσεις για τη σημερινή συνάντηση, με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα όπου και ανακοινώθηκε η δημιουργία προσφυγικού camp στην Κρήτη, έδωσε μετά την Περιφέρεια Κρήτης και ο δήμος Ηρακλείου, στον απόηχο αντιδράσεων.

«Προ ημερών, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας ζήτησε από τον δήμαρχο Ηρακλείου να προσκαλέσει σε ενημερωτική σύσκεψη τους δημάρχους των πρωτευουσών των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και ‘Αγιος Νικόλαος), υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Κρήτης» αναφέρει ο δήμος.

Παράλληλα σύμφωνα με τον δήμο «πράγματι, ο Δήμαρχος Ηρακλείου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη και καθορίστηκε η 11η Αυγούστου ως ημερομηνία της συσκέψεως».

Τέλος σημειώνεται ότι «ο δήμαρχος Ηρακλείου ουδένα άλλο βουλευτή, πολιτικό κόμμα ή πρόσωπο προσκάλεσε , αφού η πρωτοβουλία της συσκέψεως δεν ανήκε στον ίδιο».

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο προσφυγικό, καταγγέλλοντας την μη πρόσκληση του ίδιου και στελεχών της Αυτοδιοίκησης στη σύσκεψη στην Κρήτη, εκφράζει ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης μετά την ανακοίνωση για έλευση 2.000 προσφύγων στο νησί.

«Αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης, υπό τον αν. υπουργό, αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, για τη φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη, το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας διευκρινίζει, ότι η συνάντηση ζητήθηκε και έγινε στην Περιφέρεια από τον δήμαρχο Ηρακλείου και πρόεδρο της ΠΕΔ, Βασίλη Λαμπρινό, μετά από πρόταση του κ. Μουζάλα, στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ηρακλείου και οι δήμαρχοι των πρωτευουσών των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης».


σχετικα αρθρα