Επί ποδός βρίσκεται η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της αύξησης των αριθμών των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στα ελληνική νησιά, με το Μαξίμου να  ετοιμάζεται να εκπονήσει, σχέδιο αντιμετώπισης. Οι κακές σχέσεις Τουρκίας - Ε.Ε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, φαίνεται πως έχουν άμεσο αντίκτυπο στην Ελλάδα, στο ζήτημα του προσφυγικού. 

Οι διαδοχικές συσκέψεις στο Μαξίμου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα άρχισαν ήδη από το πρωί. Τον πρωθυπουργό ενημέρωσε για θέματα Υγείας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ενώ νωρίτερα τον ενημέρωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Μουζάλας από την Κρήτη,  σχεδιάζεται δημιουργία hotspot, χωρητικότητας 2000 ατόμων, μόλις τελειώσει η τουριστική περίοδος.

Οι συσκέψεις δεν είναι ευρείας κλίμακας, μιας και οι περισσότεροι υπουργοί κάνουν «χρήση» της καλοκαιρινής τους άδειας και βρίσκονται είτε στις περιφέρειές τους, είτε σε διακοπές.

Εκτός του προσφυγικού βασικό θέμα στο «μενού» των συσκέψεων, θα είναι η οικονομία και μάλιστα εν όψει του Σεπτεμβρίου και των εξαγγελιών που θα κάνει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Όπως φυσικά και της αξιολόγησης που εκκρεμεί.