Επιθετική προς την αντιπολίτευσξη εμφανίστηκε σε συνέντευξή της στην ''Εφσυν'' η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι ''το πολιτικό αδιέξοδο του κ. Μητσοτάκη είναι πιο έμφανες από ποτέ, ενώ σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες, πρόσθεσε ότι ''η ΝΔ ενοχλείται καθώς σπάει το δαιδαλώδες σύστημα διαπλοκής.

Σε σχέση με την ελάφρυνση του χρέους η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι ''έχει ήδη μπει σε τροχιά, έχοντας συμφωνηθεί μία δέσμη μέτρων σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλαίσιο. Από την άλλη, διευρύνονται οι αντίθετες στη λιτότητα και το αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο φωνές, εντός Ευρώπης. Και μετά την πολλοστή παραδοχή εσφαλμένων επιλογών από την πλευρά του ΔΝΤ, πιστεύουμε ότι οι συσχετισμοί θα βελτιώνονται σταδιακά στην επόμενη περίοδο. Σε αυτήν ακριβώς την αλλαγή συσχετισμών προσβλέπαμε, την επιδιώξαμε και συνεχίζουμε να επιδιώκουμε, και, όπως όλα δείχνουν, θα δικαιωθούμε''.

Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι στην ΝΔ ''μπορούν να περιμένουν'', καθώς το ''θεατρικό έργο ''αριστερή παρένθεση'' έχει πάψει να κόβει εισιτήρια''. 

Αναφορικά με την ''ανομοιομορφία'' της κυβέρνησης η κ. Γεροβασίλη τόνισε:

Είμαστε διαφορετικά κόμματα και προερχόμαστε από άλλες ιδεολογικές μήτρες. Ωστόσο, η συνοχή της κυβέρνησης δεν βασίζεται απλά στο οικονομικό πρόγραμμα, αλλά και σε μία σειρά άλλων βασικών πολιτικών προταγμάτων, στα οποία συμπορευόμαστε. Όπως η πάταξη της διαφθοράς, το σπάσιμο των συμφερόντων και το ξερίζωμα της διαπλοκής που δηλητηριάζει για δεκαετίες την πολιτική ζωή της χώρας.

Την ίδια στιγμή, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι ''το πολιτικό αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας και ειδικά του κ. Μητσοτάκη είναι πιο εμφανές από ποτέ. Προσπαθούν να κρύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις για την εργασία, την οικονομία, την κοινωνική πρόνοια και την προσήλωσή τους στην πιο ακραία νεοφιλελεύθερη γραμμή. Πόνταραν λοιπόν στην αποτυχία τόσο του κυβερνητικού προγράμματος, όσο και των διαπραγματεύσεων. Έχασαν και στα δύο''.

Συνέχισε, δε, λέγοντας ότι ''η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη έχει καταντήσει ένα γερασμένο, οικονομικά χρεωκοπημένο και ιδεολογικά ηττημένο κόμμα. Όσο περισσότερες οι αντιπολιτευτικές κορώνες της και η επίδειξη δεξιού λαϊκισμού, τόσο μεγαλύτερη η αφωνία της στα ουσιώδη της πολιτικής και το μέλλον της χώρας''.

Σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε  ότι ''για πρώτη φορά μπαίνει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Για πρώτη φορά ακολουθείται μία τόσο διαφανής διαδικασία αδειοδότησης. Για πρώτη φορά καλούνται οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ να πληρώσουν για τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού. Όλα αυτά προκαλούν πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, καθώς συνεχίζει να συντηρείται από τις σχέσεις της με ένα δαιδαλώδες σύστημα διαπλοκής, το οποίο σπάει αυτή η κυβέρνηση. Κι αυτό ακριβώς την ενοχλεί. Τα περί «αυταρχισμού» μόνο θυμηδία προκαλούν, όταν εκστομίζονται από ανθρώπους που έβαλαν λουκέτο -κυριολεκτικά- στη δημόσια τηλεόραση, χωρίς να κρύβουν ότι το έκαναν επειδή ήταν «υπερβολικά πλουραλιστική» για τα γούστα τους''.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προσπάθειες για πάταξη της φοροδιαφυγής, τονίζοντας ότι '' αποτελεί στοίχημα για κάθε κυβέρνηση, ενώ πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με τη φορολογία, αλλά και με τα λογής λαθρεμπόρια με τεράστιους τζίρους. Ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα, ο έλεγχος του Σ.Δ.Ο.Ε στην Κρήτη, όπου σε μία και μόνη περίπτωση παραγωγού αλκοολούχων ποτών οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ. Δυστυχώς, υφίσταται εκτεταμένη παραβατικότητα. Είναι τιτάνιο το έργο των αρχών και προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας. Γι’ αυτό και θα στηριχθούν με όλες μας τις δυνάμεις''.

Τέλος, σε σχέση με το προσφυγικό και τον ''πόλεμο δηλώσεων'' ανάμεσα σε Τουρκία και Βρυξέλλες και την συμφωνία για το προσφυγικό, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι αυτή είναι σε εφαρμογή, ενώ η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ακόμα και πιθανά απρόοπτα''.