Την πεποίθηση ότι οι τηλεοπτικές άδειες δεν θα είναι περισσότερες από 4 διατύπωσε ο Υπουργός ΠΟΜΕΔΙ Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ''Αγορά'', προσθέτοντας σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις ότι είναι ''μόνο πουλάω και συμμετέχουν οι θεσμοί''. 

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη:

Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές να ξεφύγουν από το γνωστό μοντέλο του ΤΑΙΠΕΔ της κυβέρνησης Σαμαρά, δηλαδή πουλάμε όσο όσο, με ανυπαρξία έγκυρων εκτιμήσεων της πραγματικής αξίας, χωρίς σοβαρή βραχυπρόθεσμη αναπτυξιακή δέσμευση των ιδιωτών και χωρίς σχέδιο για την ένταξη τους στο ευρύτερο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, το σχέδιο της δίκαιης ανάπτυξης.

Την ίδια στιγμή,τόνισε ότι ''πιστεύουμε σε δημόσιες επενδύσεις που συμπαρασύρουν τον ιδιωτικό τομέα σε παραγωγική λογική. Πιστεύουμε στη συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τονίζοντας ότι έγινε προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης των υποχρεώσεων του αναδόχου, των κοινωνικών ωφελειών, των περιβαλλοντικών υποχρεώσεων και των υποδομών και πιστεύει ότι ήταν απολύτως επιτυχής''. 

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη:

Όταν τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ είναι τραπεζικά στελέχη που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους, είναι προφανές ότι θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζικών ιδρυμάτων που υπηρέτησαν και θα υπηρετήσουν στο μέλλον. Πιθανά και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Όταν η κατεύθυνση του ΤΑΙΠΕΔ είναι μόνο πουλάω και συμμετέχουν οι θεσμοί σημαίνει ότι όποιο εμπόδιο αντιμετωπίσουν στην αποστολή που έχουν το παρουσιάζουν ως προαπαιτούμενο στην επόμενη αξιολόγηση.

Όταν για κάθε πράξη και ενέργεια αναζητείται το ακαταδίωκτο για τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, δεν χρειάζονται άλλες συζητήσεις...

Ο κ. Σπίρτζης, επίσης, απέκλεισε ότι οι τηλεοπτικές άδειες γενικού περιεχομένου ψηφιακής εκπομπής θα είναι περισσότερες από τέσσερις, ενώ τόνισε ότι 
 η εξέλιξη της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ και κυρίως η παραδοχή των λαθών στο ελληνικό πρόγραμμα από το ΔΝΤ πρέπει να αξιοποιηθούν, ώστε να προχωρήσουμε στην οριστική μείωση ή αναδιάταξη του χρέους, στην οριστική λύση του προβλήματος.