Να στείλει το δικό του τελεσίγραφο  στην ΕΕ κάλεσε η Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην συζήτηση για την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Στην ανάγκη συνεννόησης των κομμάτων επέμεινε ο  Γιώργος Καρατζαφέρης , ενώ Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την απορία εάν θα δωθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην «κυβέρνηση Παπανδρέου ή στην κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου» . «Το τελεσίγραφο που δίνει η ΕΕ είναι ένα τελεσίγραφο που δεν απευθύνεται στην κυβέρνηση αλλά στον ελληνικό λαό και του λέει τα κεφάλια μέσα», υποστήριξε η Αλέκα Παπαρήγα, στην ομιλία της κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι ο λαός πρέπει να στείλει το δικό του τελεσίγραφο.

Η γγ του ΚΚΕ, υποστήριξε ότι στη Βουλή η συναίνεση είναι δεδομένη, δεν είναι όμως δεδομένη η συναίνεση του λαού, ενώ επανέλαβε την αντίθεση της στην επιστροφή στο ευρώ.


«Η συζήτηση για τα φοροεισοδήματα και τη φορολογική ύλη είναι παγίδα για το λαό» υπογράμμισε η κυρία Παπαρήγα.

Η κυρία Παπαρήγα, επιτέθηκε στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου, και ανέφερε πως είναι αναίσχυντο «συζητά κανείς το εάν το όριο φτώχειας είναι στα 6.000 ευρώ το χρόνο, και για αυτό δεν συμμετέχουμε στη συζήτηση».

Παράλληλα τόνισε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει το δημοψήφισμα που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Καρατζαφέρης: Πρέπει να βρούμε τρόπο συνεννόησης


Στην ανάγκη συνεννόησης των κομμάτων επέμεινε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στην ομιλία του στη Βουλή, ενώ αίσθηση προκάλεσε ο χαρακτηρισμός που έκανε για την τρόικα, αποκαλώντας ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ «μικροοργανισμούς».

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι από τα «γεννοφάσκια» το ελληνικό κράτος ήταν προβληματικό καθώς δομήθηκε μια πολιτεία με πήλινα πόδια, καθώς κατέφευγε συνεχώς σε εξωτερικό δανεισμό. «Σε αυτή τη χώρα μέχρι την μεταπολίτευση οι πολιτικοί ήθελαν μια εύπορη Ελλάδα. Μετά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ήθελαν εύπορους πολίτες», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

«Τώρα πρέπει να βγάλουμε μια ανηφόρα στο κουτσό», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε την ανάπτυξη της γεωργίας και της βιομηχανίας προκειμένου να βγει από τη χώρα η κρίση, με ενίσχυση των εξαγωγών και του ισοζύγιου εισαγωγών – εξαγωγών.

 Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε ακόμα από το σώμα της Βουλής να «σοβαρευτούν τα κόμματα» και να εξετάσουν όλοι μαζί πώς θα βγει η Ελλάδα από την κρίση, «Πρεπει πάση θυσία να βρούμε τρόπο συνεννόησης», πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Τέλος, ο Γιώργος Καρατζαφέρης σχολίασε – πράγμα που προκάλεσε και αντιδράσεις – ότι η τρόικα είναι τρεις μικροοργανισμοί που θα έπρεπε να υπόλογοι όχι στο υπουργείο Οικονομικών αλλά στην ΕΥΠ, καθώς κάνουν στη σαμποτάζ στη χώρα και ειδικά στην οικονομία της.

Τσίπρας: Κυβέρνηση Παπανδρέου ή κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου;

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τόσο στην κυβέρνηση ,όσο και στη Νέα Δημοκρατία στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.  Υποστήριξε ότι τα δύο κόμματα προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο μόνος εγγυητής για τη διάσωση της οικονομίας είναι ο λαός και όχι οι ψευδεπίγραφες συναινέσεις.


Παράλληλα εξέφρασε την απορία εάν θα δωθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην «κυβέρνηση Παπανδρέου ή στην κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου», ενώ έκανε αναφορά και στο σημερινό τηλεφώνημα του υπουργού Οικονομικών στον Α. Σαμαρά.

Αναφερόμενος στο Mεσοπρόθεσμο, υποστήριξε ότι είναι «πρόγραμμα λεηλασίας και όχι σωτηρίας», ενώ υπογράμμισε ότι «δεν υπήρξε ποτέ στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου μεγαλύτερο έλλειμμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και το πολιτικό σύστημα».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ακόμη ότι, το τελευταίο διάστημα κλιμακώθηκαν οι επιθέσεις απέναντι στον κόσμο που ζητά κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ προσέθεσε ότι ενοχλείται από το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανοίγει την αγκαλιά της  «στον κ. Καρατζαφέρη και την ακροδεξιά», ταυτόχρονα με τη συκοφάντηση του κόμματός του.