Του Γιώργου Ευθυμίου

Μια από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας μας, η Κοιλάδα του Αχελώου έχει προκαλέσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πρόκειται για ένα απίστευτο τοπίο στα σύνορα της Ηπείρου με την Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, που συνδυάζει την άγρια ομορφιά του ποταμού Αχελώου, με το πράσινο και τα επιβλητικα γύρω βουνά και το οποίο έχει αμέτρητα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη σε μια από τις λιγότερες αναβαθμισμένες περιοχές της χώρας. 

Τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του ανωτερου στελέχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντώνη Κοσσυβάκη, που κατάγεται από εκεί, αρκετοί Ευρωπαίοι Επιτροποι (με τελευταία την Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορινα Κρετσου πέρυσι) έχουν επισκεφτεί την περιοχή, όπως και σχεδόν όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές.

‎Πολλά είναι και τα μηνύματα στήριξης των ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως αυτό του Μάνφρεντ Βεμπερ, που προβλήθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κοιλάδα του Αχελώου. Στη δήλωση του, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στηρίζει την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις, ενώ επισημαίνει ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και έχει ένα δύσκολο έργο στα θέματα της οικονομίας και του προσφυγικού. Στόχος μας, υπογραμμιζει, είναι η αλληλουποστήριξη γιατί ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί.

Ακολουθεί η δήλωση του Μάνφρεντ Βέμπερ:

Στέλνω τους χαιρετισμούς μου στην Κοιλάδα του Αχελώου στην εκδήλωσή σας που λαμβάνει χώρα εκεί. Σας εύχομαι επιτυχία και θα ήθελα με την ιδιότητά μου ως ευρωπαίου πολιτικού να στείλω τις καλύτερές μου ευχές στους Έλληνες φίλους μας. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δυσκολίες και έχει ένα δύσκολο έργο στα θέματα της οικονομίας και του προσφυγικού. Ο στόχος μας είναι η αλληλοϋποστήριξη. Πρέπει να σταθούμε μαζί και από κοινού να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί. Τις καλύτερες ευχές μου!